02.03.2023
Redakce

Poslední domácí utkání základní části! Do Pardubic přijede Litvínov

Základní část Tipsport extraligy se blíží ke konci! Už v pátek 3.3. odehraje Dynamo poslední domácí zápas před play off. Do enteria areny zavítá jedenáctý Litvínov. Přijďte hráčům pomoci vrátit se před vyřazovacími boji na vítěznou vlnu! Utkání startuje v 18:00.

51. kolo: HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Ve všech letošních vzájemných zápasech padly maximálně tři branky. Dvě utkání dokonce skončila výhrou Dynama 1:0
  • Litvínov hraje na konci základní části ve skvělé formě. Vyhrál už čtyři utkání v řadě
  • Dynamo odehraje poslední domácí utkání v základní části. Následně se pardubičtí hráči v enteria areně představí až 17.3.

Z kabiny Dynama

Dynamo má za sebou dva nepovedené duely, když nejprve nestačilo na Kometu (1:3) a v Liberci následně schytalo nejvyšší sezónní porážku (1:5). Bílí Tygři rozhodli o své výhře ve třetí třetině, kdy vstřelili čtyři branky, z toho dvě v přesilové hře. „Rozhodly přesilovky. Udělali jsme hloupé fauly a z přesilovek soupeře dostali 3 góly. Během krátké pasáže v úvodu třetí třetiny bylo rozhodnuto," hodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.

„Na druhou stranu musíme také víc chodit do brány při útočení a víc se prát o puky. Je jasné, že vždy se v průběhu sezony od podobných věcí trochu odchýlíte, ale my se k tomu rychle musíme vrátit. Pokud nedáváme hezké góly, tak musíme dávat ty upracované a těžké. I ty v play off platí a budou rozhodovat zápasy," ví Zadina. „Ty vyloučení nás stojí výsledky. Těch věcí je tam víc, hlavní věc jsou ale vyloučení a zbytečné ztráty kolem modrých čar," přidal se Lukáš Sedlák, který v utkání střelil jedinou branku Dynama a stále si tak drží průměr více než bodu na zápas.

Chuť si budou chtít pardubičtí hráči spravit už v pátek, kdy do enteria areny zavítá Litvínov. Dynamo zvádlo všechny tři dosavadní vzájemné duely, vždy však šlo o těsný zápas s malým počtem branek. „Nejde nám ani tak o toho soupeře. Musíme se spíš připravit na to, jak chceme hrát my," připomíná Sedlák.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Růžička – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář – Cienciala, Sedlák, Hyka – Rohlík, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Litvínov hraje v posledních týdnech ve skvělé formě. Připsal si už čtyři výhry v řadě a zajistil si tak jisté místo ve vyřazovacích bojích. „Po lednové a únorové etapě jsme samozřejmě velice rádi, že mužstvo čtyřikrát za sebou vyhrálo. Čtyřikrát po sobě o gól, byla to těžká utkání, takže jsme za to rádi," říká trenér Karel Mlejnek, jehož tým postupně porazil Brno, Třinec, Mladou Boleslav a v posledním zápase také Plzeň.

Tým táhne hlavně druhý útok, ve kterém nastupuje Šimon Stránský, Giorgio Estephan a Patrik Zdráhal. Skvělé výkony podává také brankář Matej Tomek, který inkasuje v průměru méně než dvě branky za zápas.

Ještě před utkáním s Pardubicemi si navíc Litvínov pojistil dva obránce. Klub uplatnil opci na ročník 2023/2024 u obránců Denise Zemana a Jana Strejčka, čímž si zajistil možnost využít jejich služby i pro následující extraligové sezóně.

Hvězda v týmu soupeře:

Patrik Zdráhal. Sedmadvacetiletý reprezentační útočník se po přesunu do Litvínova zařadil mezi největší ofenzivní hvězdy extraligy. Celkově už ve žlutočerném dresu nasbíral přes sto kanadských bodů. V letošní sezóně vstřelil šestnáct branek a přidal stejný počet asistencí. Od roku 2018 se navíc pohybuje v národním týmu.

Sestava Litvínova z minulého utkání:

Tomek – Jaks, Demel, Zeman, Freibergs, Strejček, Zile, Šalda – Abdul, Sukeľ, Kudrna – Zdráhal, Estephan, Stránský – Hlava, Straka, Fronk – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC Verva Litvínov-