26.02.2023
Redakce

Poslední domácí utkání sezony. B tým v pondělí hostí Jihlavu, budou probíhat bezpečnostní opatření

Dynamo B si již zajistilo záchranu v Chance lize, do konce základní části však ještě zbývá odehrát dvě kola. V pondělním 51. kole se pardubičtí hokejisté naposledy v letošním ročníku představí na domácím stadionu v Chrudimi, utkají se s Jihlavou, která bojuje o co nejlepší postavení pro play off. Střetnutí bylo Policií České republiky vyhodnoceno jako rizikové, budou tak probíhat speciální bezpečnostní opatření.

Pardubický B tým se mohl v sobotu radovat ze splnění svého cíle, a to záchrany v Chance lize. „Je to obrovská úleva. Jsem hrozně rád, že se nám náš cíl v podobě záchrany povedlo splnit dvě kola před koncem a není to na doraz až do posledního utkání. Jednu dobu to vypadalo hodně špatně, teď máme ale na Šumperk náskok osmi bodů. Hráčům patří dík, že to nezabalili a prali se do poslední chvíle,“ byl rád hlavní trenér Václav Baďouček po zápase ve Zlíně, který sice Pardubice prohrály nejtěsnějším rozdílem 0:1, ale zároveň si zajistili jistotu záchrany. A k následujícímu programu týmu dodal: „Do středy jedeme v normálním režimu. V neděli trénink, v pondělí zápas s Jihlavou, v úterý lehký trénink a ve středu do Šumperku. Každý hráč, který do těch zápasů nastoupí, si musí uvědomit, že hraje za Dynamo, má na zádech své jméno, takže očekáváme a i jsme o tom mluvili po zápase ve Zlíně, že to zbývajících utkání půjdeme s maximálním úsilím.“

Jihlava má o co hrát až do konce základní části, bojuje totiž o co nejlepší postavení do vyřazovacích bojů. Aktuálně se se ziskem 74 bodů nachází na osmém místě tabulky, na desátý Frýdek-Místek má náskok pět bodů, naopak na šestou pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále ztrácí čtyři body. Jihlavští hokejisté jsou na vítězné vlně, vyhráli třikrát po sobě, naposledy na domácím ledě porazili 2:1 Přerov. „My jsme znovu nastoupili ve třech pětkách, bohužel zápasy teď jdou hrozně rychle za sebou a já musím smeknout před kluky, jak to odjezdili,“ mluvil o marodce Dukly po vítězství nad Zubry trenér Viktor Ujčík.

„Pardubice se celkově v poslední čtvrtině soutěže zvedly. Budou těžkým soupeřem, hrají dobře, asi hodně věcí změnili. Čeká nás těžký zápas, který musíme zvládnout, abychom měli šanci se probojovat do první šestky,“ říkal před zápasem s Dynamem jihlavský obránce Daniel Kolář.

Bezpečnostní opatření

Klub se chce vyhnout případným komplikacím, které by mohly narušit poklidný průběh utkání. Prosíme fanoušky, aby na zápas přišli s dostatečným časovým předstihem, a to z důvodu kontrol ze strany pořadatelské služby. Na zimní stadion je zákaz vnášení pyrotechniky a nedovolených předmětů, zbraní. Zároveň je zákaz vhazování předmětů na ledovou plochu (pod pokutou), tribuna je monitorována kamerovým systémem. Bude platit zákaz stání a sledování utkání nad sektory (A, B, C, D) u VIP vstupu do haly, návštěvníci také musí dodržovat zakoupená místa k sezení a stání.

Pro fanoušky hostí je na zimním stadionu vyhrazen samostatný sektor, vstup do sektoru včetně nákupu vstupenek bude probíhat samostatným vstupem ze strany od VIP parkoviště.

„Dynamo Pardubice se vymezuje proti jakýmkoliv projevům nenávisti. Věříme, že důstojně zakončíme premiérový ročník našeho B týmu v Chance lize,“ říká před utkáním tiskový mluvčí klubu Jan Mroviec.

Vstupenky na zápas jsou v prodeji za 50 Kč ONLINE ZDE, stejně tak si je budete moci pořídit před utkáním na pokladně zimního stadionu.