05.01.2023
Redakce

Poprvé v novém roce doma. Dynamo přivítá Energii

Poprvé v kalendářním roce 2023 se pardubičtí hokejisté představí před svými fanoušky. V pátek od 18:00 se střetnou s Karlovými Vary, budou chtít natáhnout vítěznou šňůru na tři zápasy a zároveň oplatit Energii porážku z prvního domácího zápasu.

35. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubice otočily duel s Vítkovicemi a udržely se na prvním místě
  • Karlovy Vary přijedou posilněné o dvě domácí výhry v řadě
  • Z prvního měření sil v Pardubicích si Energie odvezla cenné tři body

Z kabiny Dynama

Východočeši mají s Karlovými Vary v letošní sezoně vyrovnanou bilanci. Rádi by svému pátečními soupeři oplatili porážku, kterou jim uštědřil v prvním vzájemném zápase letošní sezony v enteria areně. „To je jasná věc. Doufám, že se nám teď podaří Varům porážku oplatit. Bude to ale určitě hodně těžké utkání, Karlovy Vary jsou bruslivý tým, který nedá nic zadarmo. Čeká nás hodně osobních soubojů, my je budeme muset vyhrát a doufám, že utkání zvládneme. Nesmíme je podcenit a musíme hrát naši hru, která nás drží na vrcholu tabulky,“ velí obránce Michal Hrádek.

Pardubice se udržely na prvním místě Tipsport extraligy díky povedenému obratu s Vítkovicemi, které porazily 3:2 po prodloužení. „Myslím, že se po zápase s Vítkovicemi máme od čeho odrazit a doufám, že nám to pomůže do duelu s Energií. Zápas jsme si rozebrali a poté už se spíše připravovali na Vary, abychom věděli, co hrají a natrénovali jsme přesilovky, oslabení,“ popisoval mladý obránce. Ten se dobře zná s dalšími odchovance Dynama, Filipem Kofferem, jenž v průběhu letošní sezony zamířil na západ Čech výměnou za Tomáše Vondráčka. „S Filipem jsem zatím nebyl v kontaktu, ale myslím si, že Filip přijede hodně namotivovaný. Věřím ale, že zvítězí naše strana.“

Pardubičtí hokejisté ve volných chvílích sledují juniorský světový šampionát, který již vrcholí, a česká reprezentace vedená pardubickým trenérem Radimem Rulíkem, postoupila do finále. Vidí Hrádek ve hře českého týmu podobnosti s hrou Dynama? „Myslím si, že systémem je to docela podobné. Já se na to dívám spíše pohledem diváka, doma vypnu a pustím si jen hokej a neřeším to úplně z taktické stránky. Ale některé věci tam jsou podobné, pan Rulík tam odvádí dobrou práci a kluci pod ním skvěle pracují.“

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Říčka, Zohorna, Kousal – Cienciala, Sedlák, Hyka – Zeman, Poulíček, Vondráček – Štetka, A. Musil, Herčík.

Aktuálně od soupeře

Energetici vyrazí v pátek do Pardubic v dobrém rozpoložení. Zvládli totiž poslední dva domácí duely a získali důležitých šest bodů. Za úspěchem stojí zejména zlepšená defenziva, v posledních třech zápasech inkasovali svěřenci trenéra Bruka pouze dvakrát. Na konci roku porazily Karlovy Vary 3:0 Litvínov a do nového roku vstoupily výhrou 4:1 nad Mladou Boleslaví.

Energie patří mezi nejtrestanější týmy soutěže. Karlovarští hokejisté si odpykali již 139 dvouminutových trestů, což je 3. nejvyšší počet z celé extraligy, a hned ve 22 případech byli za svou nedisciplinovanost potrestáni.

„Věděli jsme, co nás čeká. Jak bylo řečeno, tabulka je vyrovnaná. Je tam šest nebo sedm týmů bod. V první třetině jsme měli dobrý začátek. Začali jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Byla tam pasáž, kdy měl soupeř několik brankových příležitostí. Jsme rádi, že ve druhé třetině jsme tlak zúročili a vsítili jsme branky. Chtěli jsme držet plán a být nad hrou. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ říkal trenér Vojtěch Šik po výhře nad Boleslaví.

Poprvé do pardubické enteria areny přijede v roli soupeře odchovanec Dynama Filip Koffer, jenž dostává v Energii velký prostor. „Jdeme zápas od zápasu. Nekoukáme na žádnou sérii, chceme hrát naši hru proti jakémukoliv soupeři. Budeme se snažit hrát pořád stejně a uhrát tři body,“ řekl pro klubový web.

Hvězda v týmu soupeře:

Petr Koblasa. Devětadvacetiletý útočník je s třinácti přesnými zásahy nejlepším střelcem Karlovým Varů a má velice dobře nakročeno na svou gólově nejlepší sezonu. Zároveň mu chybí jedna branka k dosažení mety sto gólů v Tipsport extralize. S dvaceti kanadskými body je druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu o dva body za Tomášem Rachůnkem.

Sestava Karlových Varů z minulého utkání:

Habal – Huttula, Pulpán, Rulík, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch, Kohout – Rachůnek, Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Beránek.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Dvořák, Tomáš Vondráček
HC Energie Karlovy Vary Filip Koffer