04.07.2023
Redakce

Pokud budeme držet při sobě, přinese to ovoce, říká Lukáš Radil

Odchovanec a zkušený útočník Dynama Lukáš Radil se na novou sezonu připravuje individuálně. S týmem absolvoval soustřědění v Harrachově a nyní také druhé soustředění v Pardubicích. V kabině se znovu setkal se svými spoluhráči, se kterými loni utvořil dobrý kolektiv a kádr zůstal téměř stejný i pro příští sezonu. „Za mě je to skvělý tah, jedna z nejdůležitějších věcí. Pokud budeme držet co nejvíc při sobě, přinese to ovoce,“ říká Lukáš Radil.

Lukáš Radil má mnoho zkušeností ze zámořského i mezinárodního hokeje, na novou sezonu se už několik let připravuje individuálně, což mu naprosto vyhovuje.

„Pro mě je to jedna z nejdůležitějších věcí, protože mám rád ty tréninky, které dělám. Máme to s trenérem, se kterým trénuju už skoro deset let, takže on mě zná a ví, kde mě co bolí, kdy mě co a při čem bude bolet. Ví, jak nejlépe fyzičku natrénuju. Já jsem takhle strašně spokojený, nemám moc rád změny, když je každý rok jiná příprava. Mám něco, co mi nějak funguje a jsem za to rád.“

Nového trenéra Václava Varaďu stihl poznat zatím jen při soustředění v Harrachově a nyní také v průběhu soustředění v Pardubicích. Měnit svůj přístup k tréninku nebude, podle odchovance Dynama musí hráči trénovat naplno neustále.

„Samozřejmě každý trenér preferuje trochu něco jiného, má nějaký rukopis a osvědčené metody, které platí. Já se snažím dělat furt ty stejné věci a na maximum, ať je to jakýkoliv trenér. Hráč by měl víc makat pořád.“

Lukáš Radil se do Pardubic vrátil před loňskou sezonou po osmi letech působení v zahraničí. Posílený kádr si kromě ledu sednul i v kabině a tým zůstal téměř stejný i pro příští sezonu.

„Za mě je to skvělý tah, jedna z nejdůležitějších věcí. Minulý rok jsme přišli, dali jsme se dohromady, podařilo se nám vyhrát tu základní část a bohužel jsme byli krůček od toho, abychom udělali větší úspěch. Já si myslím, že je to o tom. Pokud budeme držet co nejvíc při sobě, přinese to ovoce.“

Dynamo v příští sezoně čeká náročný program, kromě extraligových zápasů si po šesti letech zahraje také Ligu mistrů a o Vánocích se představí na prestižním Spengler Cupu.

„Těším se strašně moc. Vždycky jsem na něj koukal v televizi a říkal jsem si, že by bylo super si tam jednou zahrát. Jsem strašně šťastný, že tam jedeme. Já jsem byl v Davosu párkrát za Kousym, když tam hrál, a je to skvělé město. Těším se obrovsky,“ má jasno mistr ligy s Pardubicemi z roku 2012.