14.10.2021
Redakce

Pojďme společně uklidit Bordel z lesa

Není nám jedno, jak okolí kolem nás vypadá. I proto jsme se rozhodli vyrazit do lesa a trochu ho uklidit. Společně s organizací Bordel z lesa tak v pondělí 18. října vyrazíme v 16:30 od enteria areny přes řeku mezi Polabiny a Stavařov a všechen bordel, co tu v blízkosti povodí Labe najdeme, uklidíme. A vy můžete s námi!

Proč právě v pondělí 18. října? Jen o dva dny dříve totiž proběhne na několika místech po celé republice každoroční Den za obnovu lesa, největší celostátní lesnická akce pro veřejnost. Během ní může kdykoliv vysadit stromy v lesích nové generace, pomoci s jejich oplocením nebo úklidem klestu a dalšími pracemi, které s obnovou krajiny po kalamitě souvisí.

My sice nebudeme nové lesy sázet, ale pokusíme se ty už vzrostlé trochu uklidit. Akce se za Dynamo zúčastní manažer týmu Tomáš Rolinek, část vedení klubu a sekretariátu a kabinu pak budou reprezentovat Matěj Blümel, Filip Koffer, Juraj Mikuš, Robert Kousal, Dennis Robertson a Lukáš Anděl.

"Do nové sezony jsme vstoupili s mottem, že Dynamo je víc než hokej. A s tím je spojené také zodpovědné chování k naší planetě a celkově udržitelnost. Během celého roku budeme vyvíjet více aktivit nejen na toto téma a toto je jedna z nich," řekl mluvčí klubu Lukáš Zitka.

"Jsme velmi rádi, že se Dynamo rozhodlo podpořit naši snahu o čistší lesy. Samozřejmě, že jsme rádi, že společně vyklidíme nějaký ten bordel, ale naše snaha je především o to, abychom apelovali na lidi, aby ho v lesích vůbec nedělali. Že odnést obal od sušenky nebo petku domů do koše je něco naprosto normálního. Že se to nemusí povalovat v lese," říká český profesionální golfista Jan Cafourek, který je otcem projektu Bordel z lesa a do Pardubic na celou akci také osobně dorazí.

Na akci jsou samozřejmě srdečně zváni fanoušci, kteří s námi budou chtít společně posbírat nějaký ten nepořádek. Nebo se třeba jen projít a zažít Dynamo zase trochu jinak, než jenom na jižní tribuně nebo kdekoliv jinde v enteria areně.

A pokud je to pro vás daleko, nebo nestíháte, máme pro vás nápad. Vyrazte třeba o víkendu do lesa s pytlem na odpadky, posbírejte bordel v lese ve svém okolí, a pak nám svůj úlovek buď pošlete na mail jan.fait@hcdynamo.cz, nebo dejte na sociální sítě s hashtagem #Bordelzlesa.

A my je pak ukážeme světu společně, protože Dynamo je víc než hokej!