11.10.2024
Redakce

Pohledem statistiky: mladí hráči v B-týmu

Pardubický B-tým aktuálně zažívá vydařené období, zvítězil čtyřikrát v řadě a v tabulce Maxa ligy se posunul na deváté místo. Během prvních deseti zápasů dostala prostor spousta mladých hráčů včetně několika juniorů a nevedli si vůbec špatně. Projděte si aktuální přehled.

Hned deset hráčů narozených v roce 2004 a později, a tedy stále spadajících do juniorského věku, nastoupilo během prvních deseti zápasů Maxa ligy v dresu Dynama B.

Obránce Martin Švec nasbíral z mladých hráčů dosud nejvíce kanadských bodů. Osmnáctiletý bek zasáhl do devíti utkání, vstřelil jeden gól a na další čtyři přihrál. Mezi hráči ročníku 2004 a mladšími je druhým nejproduktivnějším hokejistou v soutěži!

Švecko průměrně na ledě stráví 18 a půl minuty za zápas a je šestým nejvytěžovanějším hráčem Dynama B podle průměrného času na ledě. Mezi hráči juniorského věku mu v této statistice patří v rámci soutěže druhá příčka.

Téměř 17 minut v průměru za zápas odehraje František Formánek, který je čtvrtým nejvytěžovanějším hráčem soutěže podle průměrného času na ledě mezi hráči ročníku 2004 a mladšími. Dvacetiletý útočník se do naší organizace vrátil před sezonou ze zámoří, v Maxa lize odehrál zatím všech deset zápasů a připsal si 4 kanadské body (2+2).

Plný počet odehraných zápasů mají i další junioři, útočníci Adam Fiala s Dominikem Pavlatou. Fiala v nich zaznamenal 4 asistence, Pavlata na gól přihrál jednou.

8 zápasů ve druhé nejvyšší soutěži v této sezoně stihl odehrát útočník Tadeáš Kalužík, pětkrát nastoupil útočník Adrian Gromadzki, po jednom startu si připsali obránci Jakub Koudelka s Tomášem Hebkem a forvardi David Krčál s Janem Helikarem.

Ať se vám i nadále daří, borci!