18.03.2024
Redakce

Podpora fanoušků je neuvěřitelná, nechceme je zklamat, říká Peter Čerešňák

Vstup do čtvrtfinálové série proti Hradci Králové se Dynamu vydařil. Po dvou domácích zápasech vedou svěřenci Marka Zadiny 2:0. V obou případech vyhrály Pardubice o jeden jediný gól, v druhém utkání útočník Robert Kousal dával na konečných 3:2 dokonce šest sekund před koncem. „Fanoušci nás v závěru nakopli. Jsme rádi, že hokejem celé město žije a samozřejmě je nechceme zklamat,“ motivuje své spoluhráče před třetím a čtvrtým střetnutím obránce Peter Čerešňák.

Na led Mountfieldu HK pojedou pardubičtí hokejisté už v úterý 19. března, kdy bude čtvrtfinále pokračovat třetím zápasem, a to od 19:00. Čtvrté klání je na programu už ve středu 20. března od 18 hodin a tým tak bude v Hradci Králové přespávat. „Myslím si, že je to důležité. V play off jsou ty podmínky trochu jiné. Řekl bych, že chlapům, kteří mají doma třeba jedno nebo dvě děti, to pomůže a možná si s týmem spíše odpočinou, než kdyby spali doma,“ vysvětluje Čerešňák. „Oba duely byly velmi vyrovnané a náročné po herní i výsledkové stránce, takže v Hradci nás nečeká nic lehkého. Snažíme se na hokej a tamní atmosféru připravit a budeme u nich chtít uspět a sérii ukončit,“ pokračuje.

V prvních dvou utkáních byli hráči Dynama vyloučeni v součtu celkem čtrnáctkrát, jednou z toho byl dokonce dvojnásobný trest za hrubost pro Tomáše Dvořáka. Podle jednatřicetiletého slovenského beka musí hrát tým v ČPP aréně s větší disciplínou. „Speciální týmy odvedly dobrou práci, ale nemůžeme být takhle často vylučovaní. Musíme si na to dát pozor, protože přesilovky často rozhodují zápasy a čím méně budeme na trestné lavici, tím menší má Hradec šanci na postup. Víme, že jejich přesilovky jsou dobré a my musíme jejich příležitosti co nejvíce eliminovat,“ říká Čerešňák. „Hradec jsme dokázali čtyřikrát v základní části porazit a teď dvakrát po sobě v play off, takže bychom se měli soustředit především na sebe a svou hru.“

Pardubická enteria arena byla v obou zápasech vyprodaná. Podle trenčínského rodáka jsou fanoušci sedmým hráčem týmu. „Jejich podpora je naprosto fantastická a to nejenom nyní v play off. V podstatě celou sezonu je minimálně 95 procent haly zaplněno. Máme z toho obrovskou radost, že pořád chodí na stadion. Doufáme, že to tak bude i v příštích letech a že jim budeme nadále dělat radost.“

Čerešňák také zdůrazňuje, že fanoušci byli jedním z důvodů, proč se Dynamu vydařili závěry zápasů proti Hradci. „Kdykoliv vstřelíme gól, tak ta energie, která přijde ze strany fanoušků, je neuvěřitelná a každého nakopne. Jsme rádi, že hokejem celé město žije a chodí na naše zápasy a samozřejmě je nechceme zklamat,“ dodává.