19.12.2022
Redakce

Po dvou zápasech zpátky doma! B tým přivítá Prostějov

Po zápasech ve Vsetíně a Přerově se B tým konečně představí na domácím ledě, kde bude čelit ambicióznímu Prostějovu, který se nachází na čtvrtém místě tabulky. Podaří se družině Václava Baďoučka obrat o body dalšího favorita? Utkání na chrudimském zimním stadionu začíná už dnes 19.12. od 18:00.

B tým ve dvou po sobě jdoucích venkovních utkáních proti favorizovanému Vsetínu a silnému Přerovu předvedl srdnaté výkony, které však nakonec stačily pouze na jeden získaný bod. Dynamo B nejprve podlehlo v základní hrací době Vsetínu, proti kterému ztratilo zápas až v posledních minutách, kdy rozhodl o výhře domácích zacloněnou střelou obránce Ondřej Smetana. „Podali jsme dobrý výkon, ale bohužel o body jsme se připravili v posledních pěti minutách druhé třetiny. Nešťastným gólem vlastně z ničeho jsme o ty body přišli," hledal po smolné porážce slova Václav Baďouček.

V posledním zápase pardubické rezervy na ledě Přerova poslal Dynamo do vedení v první třetině Ondřej Matýs, který po souhře s Tomášem Kautem a Tomášem Vildumetzem využil přesilovou hru. Vyrovnání ale následně obstaral přerovský útočník Filip Dvořák a utkání tak nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, kde dvěma úspěšnými pokusy vystřelil Přerovu výhru Antonín Pechanec. Z pardubických hráčů se prosadil pouze Tomáš Urban.

„Je škoda, že jsme nezískali více bodů. V první třetině jsme hráli slušně, měli jsme pohyb, přesilovkou jsme si pomohli do vedení. Od druhé třetiny jsem ale viděl náš nejhorší výkon za dobu, co jsem u týmu. Z naší strany tam bylo hrozně nezodpovědnosti," řekl po utkání trenér Baďouček.

Už dnes čeká B tým další silný soupeř. Na chrudimský zimní stadion dorazí Prostějov, kterému patří v tabulce čtvrtá příčka. Jestřábi navíc hrají ve skvělé formě, vyhráli všech pět posledních utkání, ve kterých navíc inkasovali pouhých pět branek.

Dynamo B však získalo ze dvou vzájemných utkáních v letošní sezóně čtyři body a už dnes od 18:00 bude chtít na povedené zápasy proti Prostějovu navázat. Vstupenky na utkání můžete koupit online zde.