25.12.2022
Redakce

Po Vánocích do Olomouce. Přidá Dynamo třetí výhru v řadě?

Extraliga pokračuje! Dynamo se na 2. svátek vánoční představí na ledě ve formě hrající Olomouce, kde budou chtít Východočeši přidat už třetí výhru v řadě. Zda se jim to podaří se dozvíme už 26.12. od 17:30. Utkání můžete sledovat živě na ČT Sport.

31. kolo: HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • V minulém utkání si premiéru v pardubickém dresu odbyl Lukáš Sedlák
  • Dynamo se vrátilo do čela tabulky, kde má momentálně náskok tří bodů
  • Olomoucký Jan Lukáš vládne statistikám extraligových brankářů

Z kabiny Dynama

Dynamo se po posledních výhrách vrátilo na čelo extraligové tabulky a díky zaváhání Vítkovic si vytvořili už tříbodový náskok. Oproti druhé Rideře mají navíc Východočeši zápas k dobru. V posledním utkání před Vánoci se Dynamo představilo na domácím ledě, kde dokázalo ve vyrovnaném utkání udolat Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech.

„Na střely to bylo 30:11 v základní hrací době, ale ta převaha byla spíš taková optická. Moc vyložených gólovek jsme si nevypracovali. Ale takové zápasy nás čekají i do budoucna, soupeři na nás doma takovým stylem budou nastupovat. Bude nás to stát hodně sil, musíme se naučit dobývat ty týmy," věděl po utkání asistent trenéra Richard Král.

Zápas s Mladou Boleslaví byl zároveň premiérou Lukáše Sedláka v pardubickém dresu. „Byl to těžký debut, nevěděl jsem, co od toho čekat. Byl jsem z prvního zápasu docela nervózní a pak se mi ulevilo, když jsme hned ve druhém střídání dali gól. Trochu to ze mě spadlo. Ale na první zápas docela dobré. Pár nepřesností tam ode mě bylo, to bych si vytknul, ale taky musím přiznat, že už se projevila únava," komentoval Sedlák, pro kterého šlo v devětadvaceti letech zároveň o první start v české extralize.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Sedlák, Hyka – Říčka, Poulíček, Paulovič – Kaplan, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Olomouc se v tabulce drží na skvělém třetím místě a také letos tak překvapuje celou extraligu. Trenér Jan Tomajko se může spolehnout hlavně na své brankáře a pevnou defenzívu. Mora dostala v sezóně druhý nejmenší počet gólů ze všech extraligových klubů. lépe už je na tom pouze Dynamo. V útoku se daří Janu Káňovi. Třicetiletý útočník zapsal v dosavadním průběhu letošní sezóny 23 bodů, což z něj dělá neproduktivnějšího hráče týmu.

V posledním utkání Olomouc vyloupila Karlovy Vary, odkud si po výhře 3:0 odvezla všechny tři body. Moře na výhru stačilo pouhých deset střel, Jan Lukáš naopak pochytal všech pětatřicet pokusů Energie.

„Výhry si moc vážíme. Doma jsme ztratili dobré utkání se Spartou, chtěli jsme co nejdříve bodovat. Jeli jsme sem s cílem hrát dobře do defenzívy a využívat nějaké protiútoky, což se nám povedlo v první třetině. Druhá třetina nebyla úplně ideální, soupeř si vytvořil nějaké šance. Že jsme je ubránili bylo asi rozhodující pro dnešní zápas," řekl po utkání olomoucký trenér Boris Žabka.

Hvězda v týmu soupeře:

Jan Lukáš. Devětadvacetiletý brankář chytá v letošní sezóně ve skvělé formě. Do brány se dostal díky zranění původní klubové jedničky Branislava Konráda a od začátku letošního ročníku si drží výborná čísla, díky kterým vévodí statistikám extraligových brankářů. Po šestnácti odchytaných zápasech si Lukáš drží průměr 1,56 gólu na zápas a úspěšnost zákroků si drží na neskutečných 94,81%.

Sestava Plzně z minulého utkání:

Lukáš – Ondrušek, Galvas, Mareš, Rutar, Švrček, Řezníček – Káňa, Knotek, Bambula – Klimek, Nahodil, Orsava – Plášek, Kusko, Navrátil – Kunc, Strapáč, Olesz – Anděl.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC OlomoucJakub Orsava, Lukáš Anděl, Pavel Musil, Lukáš Nahodil