10.04.2022
Redakce

Play off je trochu zklamání, hodnotí sezonu dorostenec Matěcha. Co říká na Mikesku?

Po pátém místě v základní části a prvním místě v tabulce o účast v play off vystavila pardubickým dorostencům v osmifinále stopku Plzeň. „V základní části jsme mockrát neprohráli, což je super. Play off pro mě bylo trochu zklamání. Myslím, že jsme měli na víc, Plzeň byla hratelná,“ hodnotí reprezentační brankář Lukáš Matěcha.

Stejně jako juniorům, také pardubickým dorostencům ukončila sezonu Plzeň. Po dvou porážkách 1:5 tak skončil Dynamu ročník 2021/2022 už v osmifinále. „Play off pro mě bylo trochu zklamání. Myslím, že jsme měli na víc, Plzeň byla hratelná. Každý zápas začíná 0:0, takže šanci jsme určitě měli, bohužel jsme ji nevyužili. Život jde dál, třeba jim to příští sezonu vrátíme,“ říká Matěcha.

Jeho tým nejprve ve skupině střed dorostenecké extraligy skončil na pátém místě. Tabulku o postup do play off poté se ziskem 76 bodů ovládl. Pozitiva v uplynulé sezóně hledal Matěcha hlavně v malém počtu proher, těch si připsali pardubičtí dorostenci pouze deset. „Sezonu bych hodnotil pozitivně, v základní části jsme moc neprohrávali, což je super. Pro mě osobně je pak pozitivní, že jsem si mohl zkusit, jaké to je chytat juniorku. Navíc jsem jezdil na reprezentační kempy, to mi také hodně dalo,“ popsal sedmnáctiletý brankář.

Nejen on se v příštím ročníku přesune mezi juniory natrvalo. „Působil jsem tam už tuhle sezonu, takže nic nového neočekávám. Spíš bych chtěl odchytat více zápasů v reprezentaci do osmnácti let. Snad mi to vyjde,“ popsal očekávání do příští sezóny Matěcha.

Pardubické dorostence vede ze střídačky Michal Mikeska. Bývaly extraligový útočník se zkušenostmi z KHL i české reprezentace je podle Matěchy mužem na svém místě: „Jsem rád, že jsme měli takového trenéra. Jsou vidět jeho zkušenosti, které se snažil klukům co nejlépe předat. Na střídačce je autorita, mimo led je však naprosto v pohodě chlap, tak to má podle mě být.“

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej