04.05.2021
Redakce

Petr Dědek po představení prvních posil: Chceme hrát o medaile!

Většinový akcionář pardubického Dynama Petr Dědek se dlouhodobě netají vysokými ambicemi a tím, že chce každoročně bojovat o co nejlepší umístění. K tomu má výrazně pomoci i šestice nových posil, která byla představena na úterní tiskové konferenci. Jak se kádr pro novou sezonu podle Petra Dědka postupně budoval a jaké má cíle v následujících letech?

O rozpočtu na novou sezonu

Rozpočet na novou sezonu se pohybuje mezi 140 a 160 miliony korun. Je tam vliv dalších položek, nejde jen o platy hráčů. Musíme se také vyrovnávat s aktuální situací, naštěstí máme sponzory, na které se můžeme spolehnout.

O nových posilách
Ukázalo se, že je potřeba mít široký kádr. Když jsme vstoupili do Dynama, tak jsme převzali téměř z 95 % hotové mužstvo. Už v průběhu sezony jsme s trenéry a se skautem pracovali na doplnění nového týmu. Je potřeba pracovat strategicky - trenéři vyberou hráče, vyskautují si je, aby tito vybraní hráči nám do týmu zapadli nejen svým charakterem, ale hlavně tím, na jaké pozici hrají a jak fungují v kabině se spoluhráči.

O vyjednávání s Tomášem Zohornou a Lukášem Radilem
Už od začátku jsme říkali, že budeme jednat s odchovanci. Tomáš Zohorna u nás hrál již na konci uplynulé sezony a v play-off, jednáme s ním a věříme, že v tomto týdnu najdeme shodu. Lukáše Radila jsme samozřejmě oslovili a pokud nebude pokračovat v zahraničí, tak bude za Dynamo hrát. Věřím tomu, že by se tito dva hráči v Dynamu mohli ukázat.

O situaci okolo Adama Musila
O Adama máme v každém případě zájem. Adam má ve smlouvě, kterou měl podepsanou s agenturou, která ho zastupovala, že nemůže jednat do konce května s jiným klubem. Teď nejspíš pojede na mistrovství světa a až se vrátí, tak s ním teprve budeme jednat.

O ambicích v příští sezoně
Jednoznačně je potřeba hrát o medaile, být do třetího místa! Tým stavíme široký, v extralize je patnáct klubů, takže bude hodně zápasů. Víme, že budou přicházet zranění a chceme hrát od začátku sezony nahoře. Chceme skončit ve čtyřce po základní části a odpočinout si před play off. Tyto cíle podřizujeme právě této taktice a jednoznačně chceme hrát o medaile.

O extraligovém titulu
Slib, který jsem fanouškům dal, stále platí. Příští rok pro Dynamo znamená 100 let klubové existence a takové výročí chceme náležitě oslavit. Právě tyto posily by měly být důležitým faktorem, které nám k našemu cíli pomůžou.