19.08.2024
Redakce

Peter Čerešňák zabojuje se slovenskou reprezentací o účast na olympiádě

Peter Čerešňák opět nechybí v nominaci slovenského národního týmu! Tentokrát zabojuje o účast na Zimních olympijských hrách, které se v roce 2026 uskuteční v Itálii. Slováky v kvalifikaci čeká Rakousko. Maďarsko a Kazachstán.

Už za necelé dva týdny vstoupí slovenská hokejová reprezentace do kvalifikace na ZOH 2026 v Itálii. Chybět u toho nebude ani pardubický obránce Peter Čerešňák, který už za Slovensko nastoupil v 30 zápasech na mistrovství světa. Celkově už zapsal více než 150 startů v národním dresu.

Program Slovenska v kvalifikaci na ZOH

29. srpna:
18:00 Slovensko – Rakousko

30. srpna:
18:00 Maďarsko – Slovensko

1. září:
18:00 Slovensko – Kazachstán

Peter Čerešňák je jedním z devíti extraligových hráčů, kteří se objevili ve finální nominaci Slovenska.

Nominace Slovenska na olympijskou kvalifikaci

Brankáři:
Denis Godla (Slovan Bratislava, SVK), Samuel Hlavaj (Iowa, AHL), Stanislav Škorvánek (Hradec Králové).

Obránci:
Peter Čerešňák (Pardubice), Martin Fehérváry (Washington, NHL), Martin Gernát (Jaroslavl, KHL), Mário Grman (Vladivostok, KHL), Michal Ivan (Liberec), Samuel Kňažko (Cleveland, AHL), Patrik Koch (Tucson, AHL), Šimon Nemec (New Jersey, NHL).

Útočníci:

Lukáš Cingel (Brno), Marek Hrivík (Leksand, SWE), Libor Hudáček (Třinec), Miloš Kelemen (Tucson, AHL), Róbert Lantoši (Liberec), Adam Liška (Čerepovec, KHL), Martin Pospíšil (Calgary, NHL), Miloš Roman (Třinec), Pavol Regenda (bez angažmá), Marián Studenič (Färjestad, SWE), Matúš Sukeľ (Litvínov), Adam Sýkora (Hartford, AHL), Kristián Pospíšil (Brno), Tomáš Tatar (New Jersey, NHL).