13.08.2021
Redakce

Paulovič po návratu: Už mě to štvalo. Jsem rád, že jsem zpět

Značný podíl na výhře na olomouckém ledě měl Matej Paulovič, jenž se hned po návratu po dlouhém zranění blýskl gólem a dalšími dvěma proměněnými nájezdy. „Už mě to hodně štvalo, jsem rád, že jsem se konečně dostal na led a do zápasu,“ říkal spokojeně.

Téměř tři měsíce se Matej Paulovič léčil se zraněním, návrat na led se mu povedl na výbornou – během druhé třetiny v Olomouci se prosadil gólově a další dva přesné zásahy přidal v samostatných nájezdech. „Určitě to pro mě bylo těžké, protože jsem byl před zápasem asi jen čtyřikrát na ledě. Bylo těžké se do toho dostat hlavně fyzicky, protože je to něco jiného, než jezdit na kole nebo to, co jsem mohl dělat. Ale dá se říct, že jsem spokojený. Určitě tam byly chybičky, které je třeba vyladit, ale je to stále příprava a věřím, že už to bude jen lepší,“ hodnotil slovenský forvard.

Nájezdy? Ani nevím, jak jsem je proměnil

Šestadvacetiletý hokejista však nechtěl své přesné zásahy do olomoucké sítě příliš přeceňovat. „Byl tam jeden odraz, vystřelil jsem a padlo to tam. Byl jsem spíš na správném místě ve správný čas,“ popisuje svoji branku ze 44. minuty. A proměněné nájezdy? „Já ani sám nevím, jak jsem je proměnil. (směje se) Při prvním nájezdu jsem viděl, že má brankář volno na vyrážečce, tak jsem tam vystřelil. U druhého jsem něco vyzkoušel a vyšlo mi to, neměl jsem to ale dopředu vůbec promyšlené,“ prozradil.

Spolu s Ondřejem Romanem byl Paulovič jediným pardubickým úspěšným exekutorem nájezdů a rozhodl až v osmé sérii. Proč se v nich spoluhráčům příliš nedařilo? „Ani jsme se o tom po zápase nebavili. Braňo Konrád má určitě své kvality. To, že to tam padlo zrovna mně, to je hokej, ale já bych byl raději, kdyby mi to tam padlo dříve a šli bychom dříve z ledu,“ říká s úsměvem Paulovič.

Po dlouhém zranění nastoupil v první útočné formaci po boku Adama Musila a Anthonyho Camary: „Byli jsme spolu jenom jednou na ledě. Bylo to fajn, ale stále je ještě co zlepšovat. Čím víc budeme spolu hrát a komunikovat, tím to bude lepší a lepší. Na to, že to byl první zápas, si myslím, že to bylo celkem fajn.“

Zápas byl fakt šílený, faulům se musíme vyvarovat

Východočeši byli v utkání hned sedmkrát vyloučeni, Olomouc měla k dispozici navíc dvě trestná střílení „Ten zápas byl fakt šílený, protože jsme hráli několik oslabení a ještě dvakrát měli nájezd, Kloudy nás podržel. I když jsme to dobře bránili, tak je potřeba se vyvarovat faulům. Musíme hrát přesilovky my a proměnit je,“ má jasno pardubický útočník.

Během letní přípravy není kvalita ledové plochy ještě zdaleka ideální, na to si však nechtěl Paulovič stěžovat. „Pro mě to byl první zápas, takže to bylo náročné. Když má led horší kvalitu, je to pro nás těžší v tom, že musíme více bruslit, odskakují nám puky. Na psychiku je to těžší, ale musíme se s tím nějak vyrovnat. Musíme dělat věci tak, abychom nedělali hloupé chyby.“

Po zranění trénuje Matej Paulovič teprve necelý týden, ale je rád, že se takhle brzy dostal i do zápasového tempa. „Popravdě mě to hodně štvalo, protože jsem chodil stále na kolo a dělal jsem v posilovně, co jsem mohl, což nebylo tolik. Už jsem byl rád, že jsem se v tomto týdnu konečně dostal na led a nakonec i do zápasu.“