29.01.2024
Redakce

Pátý O Kapku lepší hokej oblékne hráče do oranžové

V roce 2024 míří projekt O Kapku lepší hokej do svého 5. ročníku. Od jeho začátku již bylo vybráno přes 3 miliony korun, které vždy směřovaly primárně na podporu dětí s poruchami krvetvorby. Na začátku února (31. 1. – 4. 2.) se týmy, hokejisté i fanoušci opět semknou, aby přispěli nejen finančně, ale hlavně aby ukázali, že i tak závažné onemocnění, jako je leukémie, je bohužel každodenní součástí životů mnohých rodin a jejich dětí. V jejich boji přejeme všem zejména hodně sil.

Proč je O Kapku lepší hokej oranžový?

Stužka symbolizuje každoroční světový Den boje proti rakovině, který připadá na 4. února. Oranžová barva je charakteristická pro boj s poruchou krvetvorby. Právě proto se hokejové hnutí zahaluje do oranžové barvy.

Jak se můžete zapojit a pomoci?

První možností je zaslat příspěvek pomocí DMS v následujícím tvaru na telefonní číslo 87 777:

DMS KAPKANADEJE 60

DMS KAPKANADEJE 90

DMS KAPKANADEJE 190

CENA DMS JE 60, 90 NEBO 190 KČ, NADAČNÍ FOND KAPKA NADĚJE OBDRŽÍ 59, 89 NEBO 189 KČ.VÍCE NA WWW. DARCOVSKASMS.CZ. SLUŽBU DMS PROVOZUJE FÓRUM DÁRCŮ.

Přispět přes QR kód pomocí vašeho mobilního bankovnictví:

Obsah obrázku vzor, steh

Popis byl vytvořen automaticky

Přispět na vybraných stadionech do kasičky O Kapku lepší hokej (seznam stadionů najdete na konci článku). Na webu NF Kapky naděje najdete také číslo účtu, nebo si budete moci zakoupit oranžovou stužku online. Chystá se AUKCE speciálních dresů (31. 1. – 20. 2. 2024), ve kterých budou hrát hokejisté v Tipsport extralize i Chance lize, týmy věnují do aukce také několik hokejek významných hráčů. K zakoupení bude i speciální série kartiček Tipsport extraligy.

Patrik Luska: Patron O Kapku lepšího hokeje 2024

Třináctiletý Patrik byl odmalička sportovně nadaným dítětem. Na brusle se poprvé postavil v pěti letech v kurzech bruslení, ale o pár týdnů později už si jej vyhlédl první hokejový klub. Vždy pokukoval po bráně, takže nebylo překvapením, když si poprvé oblékl brankářskou výstroj a postavil se mezi tři tyče. Jeho domácím týmem se stal Hradec Králové, ale na chvíli oblékl také dres Jičína. V jednu dobu však začal být Patrik hodně unavený, ze školy dokonce přinesl poznámku, že usnul při vyučování. Po návštěvě praktické lékařky a kontrolních odběrech krve ještě nastoupil k utkání, ale byl po něm hodně unavený a měl horečku. S rodiči tak odjel do nemocnice, kde se o den později dozvěděli výsledek krevních testů – Akutní lymfoblastická leukémie. Jejich život se tak během vteřiny změnil. Led a mantinely musel Patrik vyměnit za čtyři stěny nemocničního pokoje. Při léčbě, která začala okamžitě, mu moc pomáhaly vzkazy od spoluhráčů i brankářů z celého světa. Po prvním měsíci chemoterapie přišla první komplikace – kámen v ledvině. Následně musel Patrik zvládnout ještě zánět slepého střeva, další trable s ledvinami a při 4. protokolu chemoterapie také afty, kvůli kterým měl do krve popraskaný krk i ústa. S podporou rodiny poté čelil dalším ledvinovým kamenům, křečovému záchvatu s bezvědomím a nakonec dostal covid, kvůli kterému si pár týdnů pobyl na JIP. Léčbu ukončil po 295 dnech. Nyní začíná chodit do školy a začleňovat se do běžného života.

Co se koupí za vybrané peníze?

V roce 2024 se společně s NF Kapka naděje zaměříme na zakoupení nejmodernějšího analytického přístroje TapeStation 4150 v hodnotě 1,3 milionu korun, díky němuž se bude moci v laboratořích CLIP na Klinice dětské hematologie a onkologie ve FN Motole každý rok analyzovat vzorek krve desítek až stovek dětí z ČR i ze Slovenska. Přístroj pomáhá správně určit typ leukémie, což je klíčové pro stanovení správného způsobu léčby, její délky a předpověď rizika recidivy nemoci.

„Každý rok projektu nám ukazuje těžce uvěřitelné příběhy a rodiny, které v životě prožívaly či prožívají nesmírně náročné chvíle. Stejně jako rodina Patrika. Přeji jim, aby se jejich děti uzdravily a společně mohli zase žít život, který znali před příchodem nemoci. Všem fanouškům, hokejistům a zapojeným týmům moc děkuji, že projekt podporují a pomáhají tak nemocným dětem,“ říká ředitelka BPA sport marketing Jana Obermajerová.

Projekt O Kapku lepší hokej právě startuje svůj pátý ročník a my tak znovu prožíváme ten úžasný moment spojení celého českého hokejového světa – klubů, hráčů a fanoušků – na pomoc dobré věci. Všichni máme své starosti, proto je naplňující vidět, že i tak myslíme na ty, kteří potřebují naši pomoc ještě o něco více. Být součástí tohoto projektu je pro nás nejen silný emocionální zážitek, ale je to také hnací motor naší práce. Díky získaným financím pořídíme potřebný přístroj do laboratoří CLIP. Všem zapojeným subjektům, hráčům a divákům děkuji, vaše zapojení je pro nás nesmírně cenné," sdělila své pocity ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje, Dita Loudilová.

O projektu

O Kapku lepší hokej odstartoval v roce 2020. Zaměřuje se na pomoc dětským pacientům s poruchami krvetvorby. Vybraní hokejisté nastupují v období 31. 1. – 4. 2. v dresech se speciálními oranžovými prvky, brusle a hokejky si doplňují oranžovými motivy, hrají s unikátními puky a trenéři s realizačním týmem nosí stužky. Na jeho vzniku se podílely BPA sport marketing, Nadační fond Kapka naděje a za jeho úspěchy stojí samozřejmě hlavně všechny zapojené kluby a organizace.

Na jakých stadionech/zápasech budete moci přispět do kasiček (koupit si stužku)

Středa 31. ledna 2024

HC LERAM ORLI ZNOJMO

SC Kolín

HC DYNAMO PARDUBICE B

HC Stadion Litoměřice

HC Baník Sokolov

HC Slavia Praha

HC RT Torax Poruba 2011

Valašský hokejový klub

Čtvrtek 1. února 2024

HC Litvínov

HC KOMETA BRNO

Pátek 2. února 2024

HC Energie Karlovy Vary

HC Olomouc

HC VÍTKOVICE RIDERA

Rytíři Kladno

BK Mladá Boleslav

Mountfield HK

HC DYNAMO PARDUBICE

HC Sparta Praha

Sobota 3. února 2024

HC Frýdek-Místek

HC LERAM ORLI ZNOJMO

HC Stadion Litoměřice

HC RT Torax Poruba 2011

SC Kolín

Berani Zlín

LHK Jestřábi Prostějov

HC Dukla Jihlava

SK H.Slavia Třebíč

HC Baník Sokolov

Neděle 4. února 2024

HC Sparta Praha

Rytíři Kladno

HC VÍTKOVICE RIDERA

HC Oceláři Třinec

Mountfield HK

HC Motor České Budějovice

Bílí Tygři Liberec

HC Litvínov

HC ŠKODA PLZEŇ

HC Energie Karlovy Vary

HC KOMETA BRNO

BK Mladá Boleslav

HC Olomouc

HC DYNAMO PARDUBICE

Kontakty BPA sport marketing

Petr Nitsche (marketingový ředitel): 776 197 000, nitsche@bpa.cz

Tomáš Čekal (marketing a média): 777 250 586, cekal@bpa.cz

Kontakty NF Kapka naděje

Dita Loudilová (ředitelka NF): 739 238 601, dita.loudilova@kapkanadeje.cz

Michal Kolínek (projektový manažer): 607 789 485, michal.kolinek@kapkanadeje.cz