19.04.2023
Redakce

Pardubice znají semifinálového soupeře pro letní Dolomiten Cup

Stejně jako v loňském roce, také letos se Dynamo zúčastní prestižního předsezónního turnaje Dolomiten Cup v Jižním Tyrolsku, který již tradičně nabídne kvalitní zápasy týmů z nejlepších evropských lig. Tentokrát se turnaje zúčastní švýcarský Davos, švédské Rögle BK a německý Augsburger Panther, na který podruhé v řadě narazí Dynamo v semifinále.

Semifinále s Augsburgerem odehrají svěřenci trenéra Radima Rulíka v sobotu 19. srpna od 20:00. Druhé semifinále mezi Davosem a Rögle BK je naplánováno o den dříve. V neděli 20. srpna se pak rozhodne o konečném pořadí. Zápas o třetí místo bude startovat ve 13:45, finále pak ve 20:00.

Na začátku minulé sezóny se mohli Východočeši jako tradičně spolehnout také na své fanoušky, kterých do Neumarktu přijelo hned několik desítek. Také letos budou mít příznivci možnost na turnaj vyrazit. Prodej vstupenek začíná už v pátek 21. dubna na oficiálních webových stránkách turnaje.

Pardubice se v roce 2022 staly prvním českým týmem, který Dolomiten cup za sedmnáct ročníků vyhrál. V minulosti se turnaje zúčastnila pražská Sparta a brněnská Kometa. Dynamo v posledním ročníku nejprve v semifinále porazilo v semifinále Augsburger Panther 2:0 a ve finále 4:1 Eisbären Berlin.