08.05.2020
Redakce

Pardubice získaly partnerský klub v první lize – HC Stadion Vrchlabí

Vedení hokejového klubu Dynamo Pardubice se dnes dohodlo na partnerství s týmem Chance ligy HC Stadion Vrchlabí. Obě mužstva budou úzce spolupracovat při výchově talentovaných hráčů.

Výchova nadějných mladých hráčů a možnost dát některým hráčům A-týmu pravidelné zápasové vytížení. To jsou dva pilíře spolupráce mezi extraligovým týmem HC Dynamo Pardubice a provoligovým HC Stadion Vrchlabí. Obě strany se na dnešním společném jednání v pardubické enteria areně domluvily na podmínkách partnerství.

„Jsme velice rádi, že jsme našli partnerský tým v první lize, který nám pomůže s výchovou i se zápasovým vytížením některých našich hokejistů. Řadu let jsme tuto možnost neměli. Teď to bude jednodušší, tento mezistupeň nám řadu věcí ulehčí. Dohoda s Vrchlabím nám dává obrovské možnosti a je nyní na obou klubech, jak ji využijeme,“ řekl k tématu člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický. Na pardubické hráče bude přímo ve Vrchlabí dohlížet bývalý dlouholetý obránce Pardubic Jiří Malinský, který se přidá k realizačnímu týmu HC Stadion Vrchlabí.

„Očekáváme silného extraligového partnera, který bude své mladé perspektivní hráče, případně hráče, pro které nemá dostatečné využití, posílat k nám. Budeme se snažit dělat hokej kvalitně, nechceme být čistokrevným záložním týmem. Naší ambicí je bojovat o play-off a rozvíjet pardubické talenty, které budeme mít k dispozici,“ prohlásil sportovní manažer HC Stadion Vrchlabí Jiří Jakubec.

Pardubice i Vrchlabí jsou v tuto chvíli na startovací čáře dlouholetého partnerství. „Obě strany k tomu přistupují tak, že se jedná o dlouholetou spolupráci. Věříme, že postupem času celý proces vykrystalizuje a nastavíme si jasné a trvalé principy,“ vyjádřil se Dušan Salfický.

„Myslím si, že to složení lidí a třeba i dnešní jednání ukazují, že máme k sobě blíže, než si myslíme,“ doplnil Jiří Jakubec.

Na dnešním jednání spolu diskutovali za pardubický klub místopředseda představenstva Ondřej Heřman, člen představenstva Dušan Salfický, hlavní trenér A-týmu Milan Razým se svými asistenty Michalem Mikeskou, Petrem Čáslavou a Romanem Višňákem. Doplnil je šéftrenér pardubické Akademie ČSLH Richard Král. Za HC Stadion Vrchlabí se zúčastnili jeho majitel Aleš Cerman, sportovní manažer klubu Jiří Jakubec a trenér A-týmu Václav Baďouček.

Zleva: Roman Višňák, Petr Čáslava, Michal Mikeska, Václav Baďouček, Dušan Salfický, Aleš Cerman, Ondřej Heřman, Richard Král, Jiří Jakubec, Jiří Malinský, Milan Razým

Na fotce zleva: Roman Višňák, Petr Čáslava, Michal Mikeska, Václav Baďouček, Dušan Salfický, Aleš Cerman, Ondřej Heřman, Richard Král, Jiří Jakubec, Jiří Malinský, Milan Razým.

Jednání se uskutečnilo v prostorách pardubické enteria areny.

Zleva: Roman Višňák, Milan Razým, Richard Král

Na fotografii zleva: Roman Višňák, Milan Razým, Richard Král.

Zleva: Michal Mikeska, Václav Baďouček, Jiří Jakubec.