19.02.2023
Redakce

Pardubice zakončí náročný týden v Karlových Varech

Pardubičtí hokejisté odehrají třetí zápas během pěti dnů, v neděli od 15:30 se představí na západě Čech. Dynamo bude chtít napravit své páteční zaváhání a přiblížit se definitivnímu prvnímu místu v tabulce, Energie stále bojuje o co nejlepší pozici pro play off.

48. kolo: HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubicím příliš nevyšlo poslední utkání, což budou chtít odčinit
  • Energii se v poslední době daří, vyhrála sedm z posledních deseti utkání
  • Dynamo vyhrálo dva ze tří vzájemných zápasů v letošní sezoně

Z kabiny Dynama

Pardubice se vrátily zpět do zápasového rytmu po reprezentační přestávce vítězně, v Českých Budějovicích jim vyšel závěr utkání, díky čemuž zvítězily vysoko 7:3. Na zisk tří bodů však nedokázaly navázat v pátek před domácími fanoušky, nedařilo se jim v koncovce a s Vítkovicemi v souboji prvních dvou týmu tabulky prohrály 1:4. Do nedělního utkání na západě Čech tak mají o motivaci postaráno, budou chtít napravit nepovedený duel a upevnit si své místo na čele Tipsport extraligy. Navíc mohou počítat s návratem dvou disciplinárně potrestaných hráčů, dvouzápasovou stopku si již odpykali David Musil s Matejem Paulovičem.

„Zápas jsme si prohráli v první třetině. Šli jsme tam do dvojnásobného oslabení, ve kterém jsme dostali gól. Druhá třetina byla lepší, hlavně druhých deset minut. Tam jsme soupeře zatlačili, bohužel jsme ale udělali chybu na modré čáře a z protiútoku jsme dostali na 0:2. Pak jsme dali kontaktní gól, zvedli jsme se. Přišla ale další chyba v útočném pásmu, úplný nesmysl, a z protiútoku jsme opět dostali gól. Museli jsme to otevřít a dostali další gól. Zápas jsme prostě prohráli," nebyl spokojen asistent trenéra Marek Zadina.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Vála, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Bučko – Cienciala, Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – Kousal, Poulíček, Zeman – Herčík, Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Karlovým Varům se v poslední době daří, z posledních deseti utkání vyhrály hned sedm a i díky tomu se aktuálně se ziskem 64 bodů nachází na devátém místě Tipsport extraligy a bojují o co nejlepší výchozí pozici do play off. Po reprezentační přestávce chybělo Energii několik nemocných hráčů a v okleštěné sestavě podlehla doma Spartě 3:6, pro zápas v Mladé Boleslavi už ale měli větší možnosti při skládání sestavy a spolu se svým týmem slavili v Mladé Boleslavi vítězství s čistým kontem 2:0.

„Bylo to nesmírně těžké utkání, a tak jsme za tři body rádi. Před zápasem se Spartou nám odpadlo pár hráčů, někteří se dali dohromady a dnes to pro ně bylo fyzicky velmi náročné. V závěru celý tým šlapal, dobře jsme blokovali. Jsme rádi za body a děkujeme za podporu našim fanouškům, byli slyšet,“ hodnotil po utkání s Bruslaři asistent trenéra Karlových Varů Vojtěch Šik.

Hvězda v týmu soupeře:

Jiří Černoch. Šestadvacetiletý útočník se zkušenostmi také z reprezentace přebral po odchodu Tomáše Vondráčka do Dynama roli kapitána Karlových Varů. Zároveň je to také jeden z lídrů ofenzivy, centr první útočné řady je s jedenácti góly a patnácti asistencemi třetím neproduktivnějším hráčem svého týmu. Gólově se mu však v poslední době příliš nedaří, na další přesný zásah do sítě soupeře čeká od konce ledna.

Sestava Karlových Varů z minulého utkání:

Lukeš – Huttula, Havlín, Kočí, Stříteský, Rohan, Dlapa, Tůma – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Hladonik, Kofroň – Redlich, Kružík, Kohout – Juusola, Koffer, Šmajda

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Dvořák, Tomáš Vondráček
HC Energie Karlovy Vary Filip Koffer