16.08.2023
Redakce

Pardubice vyráží obhajovat prvenství na Dolomiten Cup

Pardubičtí hokejisté znovu po roce vyrazí do Jižního Tyrolska na předsezonní turnaj Dolomiten Cup. Dynamo bude chtít navázat na úspěšný minulý ročník, kdy turnaj ovládlo. V semifinále se Pardubice utkají v sobotu 19. srpna od 20:00 s německým celkem Augsburger Panther.

Svěřenci trenéra Václava Varadi budou obhajovat vítězství v Dolomiten Cupu, který před rokem jako vůbec první český tým dokázali ovládnout. V sobotu 19. srpna od 20:00 narazí v repríze loňského semifinále na německý Augsurger Panther. V případě výhry by Pardubice postoupily do finále, v němž by se utkaly s lepším z dvojice Davos a Rögle BK. Poražené celky si zahrají o třetí místo. Oba tyto zápasy by se uskutečnily o den později, v 15:45 nejprve duel o bronz a ve 20:00 bitva o zlato.

Italského turnaje se i v nadcházejícím ročníku zúčastní jeho tradiční účastník – německý Augsburger Panther, který bude semifinálovým soupeřem Dynama. Augsburger se za sedmnáct ročníků stal hned pětkrát vítězem, v uplynulém roce skončil třetí. Augsburgeru aktuální sezona příliš nevyšla, v německé DEL lize skončil na předposledním čtrnáctém místě.

Potenciálním soupeřem Pardubic v druhém utkání je švédský celek Rögle BK, který v roce 2022 ovládl Champions Hockey League, a bude to pro něj premiérová účast na turnaji. Rögle skončilo ve švédské nejvyšší soutěži na deváté příčce, v play off vypadlo ve čtvrtfinále. Dres tohoto severského klubu oblékal v sezoně 2019/2020 pardubický brankář Roman Will.

Druhým možným sokem východočechů v nedělním klání je švýcarský Davos, který se turnaje stejně jako Rögle zúčastní poprvé. Davos skončil v posledním ročníku švýcarské nejvyšší soutěže ve čtvrtfinále a jeho barvy hájí také český útočník Matěj Stránský. Slavný švýcarský klub pořádá nejstarší hokejový turnaj planety, Spengler cup, na němž se Dynamo představí po šestnácti letech.

Z Dolomiten Cupu budou k dispozici živé přenosy, pardubické zápasy budou navíc s českým komentářem. Stream naleznete ZDE. Cena přenosu za jeden zápas je 8.50 €, pokud si zakoupíte balíček na všechny zápasy, tak vás vyjde na 25 .

Vstupenky na Dolomiten Cup si můžete zakoupit ZDE.

Hlavní partnerem Dynama Pardubice pro Dolomiten Cup je společnost DD Elektromont.

Rozpis zápasů Dynama na Dolomiten Cupu

Datum Utkání Čas
19. srpna HC Dynamo Pardubice - Augsburger Panther 20:00
20. srpna HC Dynamo Pardubice - HC Davos / Rögle BK 15:45 / 20:00