20.04.2022
Redakce

Pardubice se zúčastní mezinárodního turnaje Dolomiten Cupu

Dynamo se, stejně jako v minulé sezoně, v přípravě na nový ročník zúčastní zahraničního turnaje. Bude tak mít možnost porovnání s kvalitními evropskými týmy. V polovině srpna vyrazí do italského pětitisícového města Neumarkt v Jižním Tyrolsku, kde se společně s Augsburgem, Bielem a Eisbärenem Berlinem zúčastní Dolomiten Cupu.

V uplynulé sezoně se Pardubice zúčastnily švýcarského turnaje Coupe Des Bains, také v přípravě na následují ročník vyrazí pardubičtí hokejisté do zahraničí. V Neumarktu, který leží v Jižním Tyrolsku nedaleko Bolzana, odehrají v rámci turnaje Dolomiten Cup dva duely. „Po loňské zkušenosti, kdy se nám osvědčil turnaj v zahraničí, jsme opět hledali možnost někam vycestovat. Dostali jsme nabídku na účast na velice kvalitně obsazeném turnaji v Neumarktu u Bolzana, kam pravidelně jezdí týmy ze Švýcarska, v historii tam byly i české týmy a celky z KHL. Takže jsme tuto možnost uvítali,“ vyjádřil se k účasti sportovní ředitel Dušan Salfický.

Dolomiten Cup bude probíhat od 12. do 14. srpna, tedy měsíc před startem Tipsport extraligy. „Turnaj je sice v trochu dřívějším termínu, než bychom úplně chtěli, protože bude posunutý start extraligy. Minulou sezonu jsme měli zahraniční turnaj jako generálku před startem extraligy, nyní ho odehrajeme chvíli po začátku trénování na ledě. Nicméně využijeme tuto možnost k tomu, aby si trenéři udělali obrázek, kdo jak působí na ledě, vyzkouší si mladé hráče a hráče z Vrchlabí. Aby věděli na jaké pozice v nově složeném týmu s nimi mohou počítat a uvidí, jak se budou projevovat v zápasech. A samozřejmě to bereme také trochu jako teambuilding, aby se nově složený tým pořádně poznal a stmelil před, doufám, úspěšnou sezonou,“ říká Salfický.

A pokračoval s informacemi o obsazení Dolomiten Cupu. „Řešili jsme i obsazení turnaje a když jsme dostali informaci, že by se ho měl zúčastnit švýcarský Biel a dva německé celky celky Eisbären Berlin a Augsburg, což nám zaručuje velice kvalitní soupeře a prověrku pro naše hráče. Neváhali jsme proto a potvrdili účast. Do Itálie vyrazíme s předstihem, jelikož bychom rádi ještě před startem turnaje sehráli další utkání se zahraničním celkem.“

„Momentálně je to naše jediná zahraniční akce v přípravném období, následně plánujeme přípravná utkání s extraligovými týmy. Uvidíme, kolik zápasů to opravdu bude, chceme se spíše dobře připravit a nechat si zápasové vytížení až na extraligu, aby byli kluci hladoví po zápasech,“ uvedl na závěr Salfický.