29.11.2021
Redakce

Pardubice předaly při Dynamo děkuje Pardubické nemocnici šek na 130 tisíc

Hokejový klub Dynamo Pardubice při své premiérové akci Dynamo děkuje předal Nemocnici Pardubického kraje šek na 130 551 Kč, částka bude využita na nákup vybavení do Pardubické nemocnice. Dynamo v rámci kampaně #VicNezHokej také pomáhá potřebným, již v červenci darovalo nemocnici finanční dar.

„Pardubický hokejový klub je naším dlouholetým partnerem. Velmi si vážíme jeho podpory i vzájemné spolupráce. Touto cestou bychom klubu rádi poděkovali za štědrý finanční dar. Všechny prostředky využijeme na pořízení vybavení, které bude dlouho a dobře sloužit obyvatelům Pardubicka a okolí,“ konstatoval Tomáš Gottvald, generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje, která z výtěžku premiérové akce Dynamo děkuje zakoupí nové vybavení do Pardubické nemocnice.

Na infekčních lůžkách přibude 10 prstových pulzních oxymetrů, které měří saturaci kyslíku v krvi a používají se i u pacientů s onemocněním covid-19.

Na dětskou jednotku intenzivní péče míří ohřívač Kendall Aerodyne Aerosol, což je ohřívač pro tepelnou nebulizaci. Využívá se při léčbě respiračních onemocnění, laryngitidy, zánětu průdušek, ale i zápalu plic. Neurochirurgie díky daru od Dynama získá nové hydraulické vyšetřovací lehátko s kolečky a centrální brzdou.