30.03.2023
Redakce

Pardubice budou obhajovat prvenství na Dolomiten Cupu

Pardubičtí hokejisté znovu v srpnu vyrazí do Jižního Tyrolska na předsezonní turnaj Dolomiten Cup. Dynamo bude chtít navázat na úspěšný minulý ročník, kdy turnaj ovládlo. Dolomiten Cup se uskuteční od 18. do 20. srpna v Neumarktu. Východočechy tak čeká sezona mezinárodního hokeje, jako vítěz základní části Tipsport extraligy mají také jistou účast v Champions Hockey League.

Pardubice se v roce 2022 staly prvním českým týmem, který Dolomiten cup za sedmnáct ročníků vyhrál. V minulosti se turnaje zúčastnila pražská Sparta a brněnská Kometa. Dynamo v posledním ročníku nejprve v semifinále porazilo v semifinále Augsburger Panther 2:0 a ve finále 4:1 Eisbären Berlin.

Spolu s pardubickým týmem se Dolomiten Cupu zúčastní také švédský celek Rögle BK, který v roce 2022 ovládl Champions Hockey League, a bude to pro něj premiérová účast na turnaji. Rögle skončilo ve švédské nejvyšší soutěži na deváté příčce, v play off vypadlo ve čtvrtfinále. Dres tohoto severského klubu oblékal v sezoně 2019/2020 pardubický brankář Roman Will.

Italského turnaje se i v nadcházejícím ročníku zúčastní jeho tradiční účastník – německý Augsburger Panther. Augsburger se za sedmnáct ročníků stal hned pětkrát vítězem, v uplynulém roce skončil třetí. Augsburgeru aktuální sezona příliš nevyšla, v německé DEL lize skončil na předposledním čtrnáctém místě.