25.07.2023
Redakce

Pardubice budou hostit přípravný kemp americké U17

Na přelomu července a srpna dorazí do Pardubic americký výběr do sedmnácti let, který zde bude mít přípravný kemp před Turnajem 5 zemí. Dynamo zprostředkovávalo celou akci a 2. srpna se mládežníci ročníků 2006 a 2007 utkají s americkým výběrem, zároveň trenéři mládeže budou moci načerpat cenné zkušenosti.

Americká reprezentace U17 dorazí do Česka na Turnaj 5 zemí, který se koná v Chomutově. „Dostali jsme zprostředkovaný kontakt od Roberta Novotného z firmy Athletix, která zajišťuje testování hráčů pro USA Hockey. Robertovi volal americký generální manažer U17, že hledají nějaké místo, kde by byli před Turnajem 5 zemí, Robert se nám ozval a my jsme hned následně celou akci začali plánovat,“ popisuje sportovní ředitel mládeže Dynama Petr Hemský, jak se celá akce zrodila.

Pardubický klub zajišťoval americké reprezentaci veškerý program na východě Čech, jak stravu přímo na zimním stadionu, tak i ubytování. Dále také doplňkové aktivity jako je návštěva Aquacentra Pardubice či výlet na Kunětickou horu. „Vše jsme řešili s generálním manažerem Richem Hansenem, v Pardubicích budou mít tréninky, budou se zde stravovat a budou bydlet v hotelu EURO. Pro nás je to velká příležitost naživo vidět trénovat americkou mládežnickou reprezentaci, jaké mají tréninky, jak k nim přistupují. Zadruhé pro naše kluky příležitost si s nimi zahrát zápas, vidět na jakém levelu se nacházejí a na jakém levelu jsou oni sami,“ říká Hemský.

Pardubičtí junioři změří své síly v přátelském utkání s americkou reprezentací do sedmnácti let ve středu 2. srpna od 16:00, zápas proběhne ve velké hale enteria areny a vstup na něj je zdarma přes vrátnici.

Zajímavé zkušenosti budou moci získat také trenéři mládeže Dynama. „Všichni trenéři mládeže se půjdou podívat na jejich tréninky a následně je v plánu si s americkými trenéry sednout a udělat si takovými malý seminář, jak přistupují k hokeji oni, jak my a kde jsou rozdíly,“ dodává na závěr sportovní ředitel mládeže.