14.02.2023
Redakce

Pardubice B vyrazí bojovat o další body do Kolína

Pardubický B tým bude chtít ve středu v Kolíně udělat další krok směrem za záchranou. Po reprezentační přestávce navýšil svůj náskok na předposledním místě na pět bodů, v boji o další cenné body proti Dynamu budou stát Kozlové, kteří mají sérii tří porážek v řadě.

Po reprezentační přestávce se Chance liga pomalu blíží do finiše základní části, zbývá odehrát šest kol. Ve hře je tedy osmnáct bodů, Pardubice mají po pondělní výhře 6:4 nad Přerovem na poslední Šumperk náskok pěti bodů. Dalším soupeřem, který bude proti Dynamu stát v cestě za prvoligovou záchranou bude Kolín, který má také o co hrát, z jedenáctého místa totiž ztrácí čtyři body na pozici zajišťující play off. Dá se tedy očekávat atraktivní souboj dvou celků, které jsou od sebe vzdálené padesát kilometrů.

Svěřencům trenéra Václava Baďoučka se daří sbírat důležité body, z posledních deseti duelů jich vybojovali osmnáct, což je pátý nejlepší počin z celé soutěže. Po reprezentační přestávce se Dynamo vrátilo vítězně, v pondělí na domácím ledě uspělo v přestřelce s Přerovem, který zdolalo 6:4, čtyřmi kanadskými body (1+3) se blýskl navrátilec do sestavy Ondřej Matýs. Poprvé v pardubické brance se představil Jan Růžička, který do Pardubic přišel před koncem přestupního období z Hradce Králové, partnerského týmu Kolína.

„Měli jsme velice dobrý vstup do zápasu. Jely nám nohy, udrželi jsme se na kotouči, trochu méně nám šla střelba, netlačili jsme se tolik do brány, ale dobrým pohybem jsme si vytvářeli slušné šance. Do druhé třetiny jsme měli špatný vstup, nebylo to dobré, ale kluci se potom ve druhé polovině zvedli. Hráli jsme velice slušný hokej. Při stavu 5:2 bylo trochu mínus, že přišlo třicet vteřin před koncem třetiny snížení, což byla škoda. Třetí třetina nebyla z našeho pohledu tak dobrá, bylo tam hodně naší lehkovážnosti, ale kluci zabojovali a dovedli jsme zápas do vítězného konce. Jsme spokojení, pracujeme dál,“ říkal po zisku tří bodů nad Přerovem asistent trenéra David Havíř.

Kolínští hokejisté mají aktuálně horší zápasovou formu než Dynamo, prohráli totiž již třikrát po sobě a z posledních deseti duelů získali jedenáct bodů, což je druhý nejmenší bodový zisk ze všech týmů Chance ligy. Vzájemné zápasy mezi Kozly a Dynamem byly v letošním ročníku Chance ligy vyrovnané, poslední dvě utkání zvládl o něco lépe Kolín, Pardubice tak budou chtít vyrovnat vzájemnou bilanci na 2:2. Nejproduktivnějším kolínským hráčem je s 39 kanadskými body (9+30) Zdeněk Král, nejlepším střelcem s 17 přesnými zásahy Kryštof Ouřada. Kolín v brankovišti spoléhá hlavně na Jakuba Soukupa, jenž nastoupil do 40 zápasů a má průměrnou úspěšnost zákroků 90.74 %.

„My jsme samozřejmě po zápase zklamaní, hlavně z toho, co jsme tady předvedli. Třicet minut jsme tu byli domácím důstojným soupeřem, dostali jsme se dokonce i do vedení, pak jsme ale po jednoduché chybě dostali gól. Ale dobře, ta první perioda byla 1:1, šli jsme do druhé třetiny s tím, že tady máme šanci uspět. Soupeř nám dokonce nabídl dvě tři přesilovky, ale my jsme v jedné udělali fatální chybu a bylo z toho trestné střílení, které Vlasta Dostálek dobře proměnil a od té chvíle na ledě existovalo už jen jedno mužstvo. My se dostali do křeče a domácí nám v té chvíli dali tři branky. Dá se říct, že v té chvíli bylo o zápase rozhodnuto. I když jsme pak kluky stále nabádali, že můžeme dát z kraje gól, že se stále můžeme vrátit do utkání, tak nás domácí do ničeho nepustili. Hráli výborně a my jim gratulujeme. Je to pro nás těžké, ale je to fakt. Nepředvedli jsme dobrý výkon, nemůžeme tedy brát body,“ nebyl spokojený po prohře 1:5 ve Frýdku-Místku trenér Kolína Petr Martínek.