21.02.2023
Redakce

Pardubice B budou s Porubou bojovat o čtvrtou domácí výhru v řadě

B tým finišuje v bitvě o záchranu v Chance lize, ke které se může přiblížit ve středečním domácím utkáním proti Porubě. Půjde tak o souboj týmů z opačných konců tabulky, Pardubice půjdou do duelu posilněné o sérii tří domácích vítězství v řadě.

Pardubický B tým čeká druhý domácí zápas v řadě, ve středu se v Chrudimi od 18:00 utkají s atraktivním soupeřem, přijede druhý tým Chance ligy – Poruba. Východočeši půjdou do utkání po domácí výhře 4:3 po nájezdech nad Frýdkem-Místkem, na domácí půdě se jim v poslední době daří, vyhráli totiž třikrát v řadě. Dvoubodovým ziskem odskočili poslednímu Šumperku na rozdíl šesti bodů a do konce základní části zbývá odehrát čtyři kola, případným vítězstvím se tak může Dynamo o další výrazný krok přiblížit k záchraně.

„Jsme rádi, že jsme získali alespoň dva body. Určitě jsme chtěli za tři, ale Frýdek je kvalitní tým, takže nemůžeme čekat, že každého budeme lehce porážet. Chtěli jsme napravit, nechci říkat zaváhání, ale určitě jsme z Kolína chtěli body mít také. V té sestavě, ve které teď nastupujeme, bychom měli body sbírat, aby bylo co nejdříve rozhodnuto, což si všichni moc přejeme, protože určitě nechceme nastupovat do posledního zápasu, aby to nebylo rozhodnuté. Takže se snažíme dělat pro to vše, co se dá. Teď byl další důležitý krok získat body, to se nám povedlo. Ve středu máme další zápas. Doufám, že ho zvládneme za tři body a bude víceméně rozhodnuto,“ přeje si asistent trenéra Dynama Jan Starý.

Poruba se se ziskem 87 bodů nachází na druhém místě Chance ligy, pořadí v horních patrech tabulky Chance ligy však stále není jasné, třetí Vsetín má stejně bodů jako Poruba, čtvrtý Prostějov ztrácí tři body. Ostravský celek vstřelil v dosavadním průběhu sezonu 155 branek, což je nejvíce z celé soutěže. Zároveň má také nejlepší oslabení, a to úspěšnost 87% ubráněných oslabení. Nejproduktivnějším hráčem Poruby a zároveň nejlepším střelcem je Tomáš Šoustal (19+17), jen o jeden kanadský bod méně má na svém kontě Jakub Šlahař (16+19). Větší porci zápasů odchytal v porubské brance Daniel Dolejš, nastoupil do 34 utkání a má úspěšnost zákroků 92%.

„I když to tak možná podle výsledku nevypadá, byl to strašně těžký zápas. Kolín bojuje o playoff a hrál nepříjemný, důrazný hokej. Dostali jsme se sice lehce do vedení 3:0, ale to je v hokeji nejhorší možný výsledek. Hráči už mají podvědomě pocit, že je hotovo, ale potom dostanete dva góly a najednou se to celé sesype. Naštěstí jsme ještě ve druhé třetině dali čtvrtý gól, na začátku třetí části pátý a utkání jsme uhráli. Ale takový výpadek, jaký jsme měli ve druhé části, se nám nesmí stávat,“ říkal trenér Poruby Jiří Režnar po domácí výhře 5:2 nad Kolínem.

Utkání začíná na Zimním stadionu v Chrudimi v 18:00. Vstupné na utkání je jen za 50 Kč, vstupenky si můžete pořídit ONLINE ZDE, případně před zápasem na pokladně zimního stadionu.