29.01.2024
Redakce

Pardubáci v mládežnických reprezentacích: Švec letí do USA, Fiala a Kalužík do Švýcarska

Pardubičtí mládežníci se během reprezentační přestávky představí ve výběrech U20 a U18. Mezi náhradníky figurují Pardubáci také v reprezentaci U17.

U20

V nejstarší mládežnické reprezentaci se představí útočníci Tadeáš Kalužík a Adam Fiala. Osmáctiletý Tadeáš Kalužík naskočil letos do 40 zápasů v dresu pardubického juniorského výběru a zapsal 41 bodů. V pěti zápasech si vyzkoušel také Chance ligu v dresu Dynama B. Také stejně starý Adam Fiala v letošní sezóně září v pardubické juniorce, kde sbírá více než bod na zápas. Stejně jako Kalužík, i Fiala nastupuje v pardubickém B týmu. Dosud stihl deset startů.

Oba čeká Turnaj pěti zemí, který se uskuteční ve dnech 4. - 10. února 2024 ve švýcarském Klotenu.

U18

V nominaci reprezentace do 18 let figuruje talentovaný obránce Martin Švec, kterého fanoušci mohou znát už také z extraligy. Šikovný sedmnáctiletý obránce kromě toho stihl už 17 startů v dresu pardubického béčka a dalších 26 zápasu za juniorský výber Dynama.

S reprezentací U18 se podívá do amerického Plymouthu, kde se ve dnech 3. - 12. února odehraje Turnaj pěti zemí.

U17

Výběr do sedmnácti let čeká Turnaj 5 v Ostravě a Kravařích. Mezi náhradníky na tento turnaj figurují hned čtyři Pardubáci: David Krčál, Vít Macek, Matěj Tuláček a Teodor Vápeník.