04.01.2024
Redakce

PREVIEW: Zpět na extraligová kolbiště!

Pardubičtí hokejisté se po vánočním období stráveném na Spengler Cupu ve švýcarském Davosu vrací zpět na extraligovou scénu. První zápas v roce 2024 sehrají v pátek 5. ledna na ledě Liberce, úvodní buly padne v 18 hodin.

Dynamo se na konci roku 2023 po dlouhých 16 letech představilo na Spengler Cupu. Na slavném turnaji ve švýcarském Davosu zanechaly Pardubice výraznou stopu. Po výhrách nad švýcarskou Ambri-Piottou a finskou KalPou ovládly základní skupinu a postoupily přímo do semifinále. V něm se svěřenci Václava Varadi utkali s Kanadou a po obratu v posledních minutách zápasu postoupili do finále. V boji o celkové prvenství se Dynamo postavilo Davosu, ale poslední krůček k trofeji vyšel lépe domácímu týmu. Pardubičtí hokejisté obsadili na turnaji druhé místo, což je největší úspěch na Spengler Cupu v historii klubu.


Nyní se Východočeši vrací na kluziště české nejvyšší soutěže. Do extraligy se vrátí v pozici druhého týmu tabulky, Dynamo předskočila pražská Sparta, která je momentálně o jeden bod napřed. Pardubice ovšem mají o tři odehrané zápasy méně a brzy je také v plánu vzájemný zápas dvou rivalů ze špice tabulky.

První zápas v roce 2024 čeká Dynamo na ledě Liberce. V zápasech Bílých Tygrů není nouze o góly, ve čtyřech posledních případech padlo 23 gólů, což je průměrně 5.75 gólu na zápas. Tygři půjdou do pátečního klání se dvěma výhrami v zádech, na konci uplynulého roku zvítězili v Karlových Varech a ve středu porazili na domácím ledě České Budějovice. V tabulce je Liberec na pátém místě se ziskem 53 bodů.

Severočeši mají ve svém středu aktuálně nejproduktivnějšího hráče extraligy. Útočník Tomáš Filippi nasbíral ve 33 zápasech 35 kanadských bodů. O šest bodů méně má na svém kontě Jakub Rychlovský, který je v tabulce produktivity nejvyšší soutěže na čtvrtém místě.

Liberec je jediným extraligovým týmem, který Dynamo v letošní sezoně zatím neporazilo. V dosavadních dvou vzájemných zápasech uspěli Tygři, na domácím ledě zvítězili 4:3 po nájezdech, v enteria areně poté 3:2 v základní hrací době.

Třetí duel Dynama s Libercem začíná v Home Credit Areně v pátek 5. ledna od 18 hodin.