14.09.2023
Redakce

PREVIEW: Začíná Extraliga! Přijďte včas a užijte si speciální program před utkáním

Konečně je to tu! Extraligový ročník 2023/2024 zahájí Dynamo na domácím ledě proti posílenému Litvínovu. Utkání startuje v pátek 15.9. od 18:00. Už od 16:00 se však můžete před enteria arenou těšit na FanFest a následně také na nové intro a zároveň speciální nástup hráčů Dynama. Přijďte tedy do enteria areny včas, těšíme se na vás!

Už v pátek 15. září 2023 vstoupí Dynamo do 74. sezony v nejvyšší soutěži bez přerušení! V enteria areně přivítá od 18:00 Vervu Litvínov.

Dynamo se na zahajovací extraligový zápas připravilo povedenými zápasy na prestižním Dolomiten Cupu i v Lize mistrů. Turnaj v Itálii ovládli svěřenci Václava Varadi po výhrách 4:0 nad Augsburgerem a 5:1 nad švýcarským Davos.

V Lize mistrů pak nejprve podlehlo Dynamo finskému Ilvesu 1:3. Následně ale přišly výhry nad Skelleftea, Stavangerem a Ingolstadtem, díky kterým nyní náleží týmu vedeném kapitánem Lukášem Sedlákem sedmé místo v celkové tabulce Ligy mistrů.


Startu extraligy předcházela klasická předsezónní tisková konference. Co na ní zaznělo?

„V minulé sezoně tento tým válcoval extraligu. Věřím, že když se udělají korektury a bude se pracovat na detailech, tak s tímto týmem dokážeme velké věci. Vnímám to, že tým je zralý na úspěch, ale k tomu je potřeba, aby se sešlo více věcí,“ popsal hlavní trenér A týmu Václav Varaďa.

Spokojenost s výsledky přípravných zápasů pak vyjádřil majitel klubu Petr Dědek. Já samozřejmě ani nemůžu být nespokojen s našimi výkony v přípravě, protože jsme obhájili pohár z Dolomiten Cupu a vstoupili jsme dobře do Ligy mistrů. Mně spíše dělaly vrásky některá zranění, ale naštěstí nevypadají nijak vážně. Já jsem s přípravou určitě spokojen a těším se na začátek extraligy."

Jako první se Dynamu postaví do cesty posílený Litvínov. Ten se v přípravě představil v osmi zápasech, ze kterých pětkrát odcházel vítězně. Porazil například také švýcarský Davos. V generálce na ligu pak podlehl Karlovým Varům 2:3 po prodloužení.

Před sezónou Litvínov výrazně posílil. Mezi největší hvězdy Extraligy by měl patřit Ondřej Kaše, defenzivním lídrem by se pak mohl stát kanadský obránce Kevin Czuczman. Nejnovější posilou je pak Liam Kirk, který do Chezy přišel z farářského týmu Arizony Coyotes.

Informace pro fanoušky

Před prvním extraligovým zápasem v nové sezoně se před hlavním vchodem do enteria areny uskuteční FanFest. Na akci se vám od 16:30 do 17:30 podepíší bývalí hráči Dynama Jiří Malinský, Petr Mudroch a Stanislav Procházka. Těšit se můžete také na další soutěže s Hitrádiem Černá Hora, z FanFestu si můžete odnést merch Dynama, vstupenky na další zápasy a další drobné ceny. Hostesky našeho nového prémiového partnera, sázkové společnosti Betano, pro vás budou mít připravené promo kódy na sázení.

Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Těšit se můžete na nové intro a také na speciální nástup hráčů na ledovou plochu. Kvůli speciálnímu programu doporučujeme dorazit na svá místa minimálně 15 minut před zahájením zápasu.

Výměna poukazů za plastové permice probíhá od 7. září. Den před prvním domácím zápasem s Litvínovem klub eviduje větší množství nevyzvednutých permanentních vstupenek. Vyzvedněte si je s dostatečným předstihem, aby nedošlo k vytvoření front a případnému pozdnímu příchodu na utkání v enteria areně.

Permice si můžete vyzvednout do čtvrtečních 18:00, nebo v pátek od 8:00 do 18:00 (s polední přestávkou od 12 do 13 hodin).

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst.

Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.