13.02.2024
Redakce

PREVIEW: Vyzraje béčko na dalšího z favoritů?

Po cenné výhře nad Vsetínem se Dynamu B postaví do cesty ještě těžší soupeř - suverénně první Poruba. Potvrdí svěřenci Tomáše Jirků dobrou formu z posledních zápasů? Na ledě Poruby se představí už ve středu 14. února od 18:00.

„Utkání hodnotím hodně kladně. Závěr, který byl momentem zápasu, které se překlopilo na naši stranu, bylo zasloužené. Protože jsme celý zápas hráli velmi dobře, škoda první třetiny. Spadl nám tam smolný gól v oslabení po prostřeleném bloku a ještě po teči. Ale jinak jsme věřili, že to můžeme zvládnout, protože jsme hráli velmi aktivně, byli jsme silní na kotouči, dokázali jsme si vytvořit příležitosti. Nedařilo se nám být produktivní, ale poctivou týmovou hrou a vírou v úspěch jsme to nakonec otočili a myslím, že zaslouženě jsme získali dva body,“ hodnotil poslední zápas hlavní trenér béčka Tomáš Jirků.

Jeho svěřenci dokázali navázat na důležité vítězství nad Slavii a poradili si i se Vsetínem, který je s desetibodovým náskokem na druhém místě tabulky. Favorit zápasu šel už v první třetině do dvoubrankového vedení, které vydrželo až do 56. minuty, kdy snížil Daniel Rákos. V čase 58:43 pak přesilovkovou trefou vyrovnal Josef Mikyska a v nájezdech rozhodli o bodu navíc pro Dynamo B Tomáš Urban a Lukáš Žálčík.

V celém zápase skvěle chytající David Honzík přepustil před samostatnými nájezdy své místo Tomáši Vomáčkovi, který vyzrál na čtyři z pěti vsetínských střelců.

Už ve středu 14. února se béčko představí na ledě suverénně první Poruby. Ta ve 46 zápasech získala 101 bodů a na druhý Vsetín má už čtrnáctibodový náskok.

V posledním utkání však Poruba padla, když nestačila na Přerov, kterému nedokázala vstřelit ani jednu branku. Dokáže Dynamo B uštědřit Porubě druhou porážku v řadě? Zápas startuje v 18:00.