22.01.2024
Redakce

PREVIEW: Vyrážíme do Českých Budějovic

Díky nedělní výhře nad Třincem se Dynamo dostalo zpět do čela extraligy! Nyní budou chtít svěřenci Marka Zadiny svoji pozici potvrdit. V cestě budou stát České Budějovice, které v posledních zápasech střídají výhry s porážkami a v tabulce okupují sedmé místo. Dokáže Dynamo přidat sedmou výhru v řadě? Utkání startuje v úterý 23. ledna od 17:30.

V rámci šlágru 38. kola extraligy přijel do Pardubic třetí Třinec a Dynamo předvedlo při výhře 5:3 na domácím ledě skvělý výkon. Už v 10. minutě se svěřenci Marka Zadiny dostali do vedení 3:0, čím vyhnali expardubického Ondřeje Kacetla z třinecké branky. V polovině třetí třetiny vedlo Dynamo už 5:1, načež se Třinec dokázal dostal na rozdíl dvou branek. Více však úřadujícímu mistrovi pardubičtí hokejisté nedovolili a zapsali už šestou výhru v řadě.

„První třetina nám vyšla parádní, měli jsme výborná vstup do utkání, prvních deset minut jsme dali tři góly a využili přesilovku. Druhá třetina byla hodně poznamenaná vyloučením do tří, které tým skvěle odbránil, kluci hráli obětavě a vyblokovali spoustu střel, podržel nás gólman," komentoval výhru nový hlavní trenér Marek Zadina.

„Myslím si, že poté měl Třinec při hře pět na pět více ze hry, zatlačil nás, dostal se z přesilovek do tempa. Třetí třetinu jsme využili přesilovou hru, pohlídali jsme si to, hráli jsme dobře systémově. Kluci si to vzali za své a jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli za tři body a porazili Třinec. Musím pochválit do kabiny, kluci zápas odmakali, odbojovali, snažili se celých šedesát minut a byli za to odměněni,“ pokračoval Zadina.

Utkání s Třincem bylo prvním v pardubickém dresu pro Richarda Pánika. Slovenský útočník přišel výměnou za Davida Ciencialu a oba se ihned v prvním zápase představili právě proti svému bývalému týmu. Richarda Pánika si navíc fanoušci vyžádali také na pozápasovou děkovačku. „Bylo milé, že fanoušci skandovali mé jméno a že mě tak hezky přivítali,“ svěřil se zkušený útočník.

Skvělého přivítání se dočkal také David Cienciala.


Už v úterý 23. ledna zavítá Dynamo do Českých Budějovic. S Motorem mají Východočeši vyrovnanou bilanci. Nejprve se z výhry po prodloužení radoval soupeř, poté rozhodlo zápas v nastaveném čase Dynamo.

Poslední extraligový zápas se Motoru povedl. Z kladenského ledu si odvezl výhru 3:0. Čtvrtou letošní nulu zapsal Dominik Hrachovina, střelecky se prosadil reprezentační obránce Mikuláš Hovorka a dva góly přidal Milan Gulaš.

Přidá Dynamo proti Českým Budějovicím sedmou výhru v řadě? Zápas startuje v 17:30.