11.01.2024
Redakce

PREVIEW: Třetí derby v letošní sezóně!

Extraligový kolotoč pokračuje! Už v pátek 12. ledna nás čeká třetí východočeské derby v letošní sezóně. První dvě klání s Hradcem Králové pardubičtí hokejisté zvládli, podaří se jim ovládnout východní Čechy i potřetí? V případě výhry by se navíc mohl tým trenéra Václava Varadi vrátit do čela extraligové tabulky. Utkání startuje v 18:00.

Hráči Dynama za sebou mají divoký dvojzápas s Kometou Brno. Na domácím ledě nejprve padli 3:4 po prodloužení a nastavený čas musel rozhodovat také středeční odvetu na brněnském ledě.

Dynamo po druhé třetině vedlo už 5:1, ve třetí části se pak zásluhou branky Jana Mandáta v oslabení dostalo do vedení 6:2, ani to ale nestačilo. Domácím se podařilo vyrovnat a početná skupina pardubických fanoušků ve Winning Group Aréně tak opět viděla prodloužení. To rozhodl už po 43 vteřinách svým druhým gólem v utkání Martin Kaut.

U rozhodující branky si připsal asistenci Lukáš Sedlák, který byl hlavním hrdinou zápasu. Kromě nahrávky na sedmý pardubický gól totiž zapsal první hattrick v extraligové kariéře. Třemi asistencemi a jednou brankou se skvěle předvedl také Peter Čerešňák.


„Myslím si, že jsme hráli dobrý hokej a byli produktivní, ale třetí třetina nám nevyšla. Domácí chytli ve třetí třetině vítr do plachet, byli cítit a ze zápasu, který jsme kontrolovali, udělali vyrovnanou partii. Ačkoliv jsme ztratili 1 bod, teší nás, že jsme 2 získali," komentoval utkání hlavní trenér Václav Varaďa.

Už v pátek se tým přesune do Hradce Králové. Už od 18:00 startuje třetí východočeské derby v letošní sezóně!

Oba dosavadní zápasy s Mountfieldem zvládla právě družina Václava Varadi. V Hradci Králové nejprve zvítězila 4:2, na domácím ledě si pak s Hradcem poradila 5:2.

„S Hradcem je ten hokej vždy v tempu. Derby nemá favorita, je to jak play off utkání. Hrají aktivní hokej, hodně napadají, jsou nepříjemní v osobních soubojích. Je to vždy dost bruslařsky náročný hokej," říká před zítřejším zápasem Lukáš Radil

Dokáže Dynamo zvítězit nad Hradcem i potřetí v sezóně?