17.11.2023
Redakce

PREVIEW: Přidá B tým proti Přerovu pátou domácí výhru v řadě?

Dynamo B zakončí náročný týden na domácím ledě, v sobotu od 18:00 bude na Zimním stadionu v Chrudimi hostit Přerov. Východočeši ztrácí v tabulce na Zubry jen čtyři body, pátou domácí výhrou v řadě by se tak chtěli posunout výše.

Pardubice B začaly pod novým trenérem vítězně, na domácím ledě si vyšláply na Vsetín. Ve středu poté cestovaly na led lídra tabulky, proti Porubě se sice ujaly vedení, poté však doplatily na svou nedisciplinovanost, třikrát totiž inkasovaly v oslabení. „Bylo to těžké utkání na ledě lídra tabulky. Čekal nás kvalitní soupeř, nicméně při hře pět na pět jsme se mu vyrovnali. Dokonce si myslím, že jsme měli v první půlce utkání více šancí a dostali jsme se zaslouženě do vedení. Bohužel jsme inkasovali góly po hrubých chybách v oslabení, a to nás stálo body. Poruba proměnila tři přesilovky a jeden gól dala při naší power play, takže hra pět na pět byla slušná. Rozhodly speciální týmy,“ hodnotil duel proti ostravskému celku Tomáš Jirků. Východočeši se tak v sobotu potřebují vyvarovat faulů a zároveň zlepšit početní výhody, v nichž mají zatím úspěšnost 13.25 %-

Přerov aktuálně nemá ideální formu, prohrál již čtyřikrát po sobě. Sobotní soupeř Dynama se v tabulce Chance ligy se ziskem dvaatřiceti bodů nachází na osmém místě, střed tabulky je však vyrovnaný a bodové rozdíly mezi týmy nejsou velké.

Zubři hráli ve středu v Litoměřicích, kde ztratili zápas ve třetí třetině, v níž třikrát inkasovali a vyrovnat se jim už nepovedlo. „Je to mrzuté. Po dvou třetinách jsme vedli 2:1 a určitě jsme byli o chloupek lepší. Měli jsme dobrý pohyb a forčeking, vytvářeli jsme si příležitosti. Soupeř srovnal v přesilovce na začátku třetí třetiny, hra pak byla vyrovnaná. V závěru jsme udělali fatální chybu, kdy jsme propadli a domácí to z přečíslení potrestali. Při power play jsme potom dostali čtvrtý gól. Je to velká škoda, z naší strany to byl velmi dobrý zápas. Bohužel se nám ze šancí, které jsme měli, nepodařilo dát třetí branku,“ mrzelo po utkání se Stadionem trenéra Přerova Roberta Svobodu.

První vzájemný duel mezi Pardubicemi a Přerovem nedopadl pro Dynamo úspěšně. Dvakrát sice vedlo po trefách Kaplana, ve třetí části však třikrát inkasovalo a poté už dokázalo jen snížit na konečných 4:3 pro Zubry. Přerov za dvacet jedna zápasů nastřílel 47 branek, což je třetí nejmenší počet mezi týmy Chance ligy, zároveň ale tolik neinkasuje. Nejlepšími střelci Zubrů jsou se sedmi vstřelenými brankami David Březina a Daniel Indrák. Přerovští v brankovišti spoléhají převážně na Michala Postavu, jenž je v úspěšnosti zákroků s úspěšností 94.58% druhý nejlepší s Chance lize.