24.10.2023
Redakce

PREVIEW: Potvrdí B tým formu proti Frýdku-Místku?

Pardubický B tým poskočil v tabulce Chance ligy na 10. příčku. Můžou za to zlepšené výkony v posledních zápasech, kdy svěřenci trenéra Richarda Krále bodovali v pěti z posledních šesti zápasů. Naposledy si odvezli všechny tři body z Třebíče. Podaří se béčku porazit také poslední Frýdek-Místek?

Dynamo B má za sebou další z povedených zápasů. Díky zlepšeným výkonům bodovalo už pětkrát z posledních šesti zápasů a v tabulce vyšplhalo na 10. místo. Po výhře nad Prostějovem si v minulém utkání poradilo také s Třebíčí, odkud si po výhře 3:1 odvezlo všechny tři body.

„Chtěl bych celému týmu poděkovat za parádní práci, kterou odvedli na ledě. Dnes jsme skvěle zahráli všechna oslabení a využili jsme dvě přesilovky. Celkově si myslím, že jsme si vytvořili více šancí a byli jsme lepším týmem, díky tomu jsme také zaslouženě vyhráli," chválil svůj tým po výhře Richard Král.

Hattrickem se blýskl Josef Mikyska, který nejprve ve 24. minutě vyrovnával na 1:1. O deset minut později poslal svůj tým do vedení a třígólový večer zakončil v 52. minutě, kdy využil přihrávky Michala Pochobradského. Tři body zapsal v utkání také Tomáš Urban, který asistoval u všech Mikyskových gólů a se třinácti bodech ve třinácti zápasech je nejproduktivnějším hráčem béčka.

„Dokázali vyhrát nad Třebíčí, kde minulou sezónu nedokázal vyhrát skoro nikdo,“ vzpomněl si na loňské tažení Třebíče hlavní trenér B týmu.

Nyní se proti pardubické rezervě postaví Frýdek-Místek. Tomu se v letošní sezóně nedaří. Se ziskem šesti bodů z patnácti zápasů navíc ztrácí na předposlední Znojmo už osm bodů.

V posledních dvou zápasech se podařilo týmu z Moravskoslezského kraje alespoň bodovat, když nejprve podlehl Sokolovu 3:2 po prodloužení a následně nezvládl nastavený čas také proti Jihlavě (3:4). Celkově čeká Frýdek-Místek na výhru už od třetího kola, kdy dokázal porazit právě Dynamo B. Oplatí rozjeté béčko soupeři porážku a zapíše třetí výhru v řadě? Utkání na chrudimském Zimním stadionu startuje v 18:00. Vstupenky můžete zakoupit online ZDE.