19.10.2023
Redakce

PREVIEW: Poprvé proti úřadujícímu mistrovi. Dynamo vyzve Třinec

Dynamo ve středu dohrálo základní část Ligy mistrů v Belfastu a už v pátek sehraje další extraligový zápas. Do Pardubic poprvé v sezoně přijedou úřadující mistři, Oceláři Třinec. Jako trenér se jim poprvé postaví Václav Varaďa, který v Třinci zažil zlatou éru. Zápas v enteria areně začíná v 18:00.

Pardubice ve středu odehrály poslední zápas základní části Ligy mistrů v Severním Irsku. Dynamo na ledě Belfastu rychle vedlo o dvě branky, ale Obři brzy snížili a zbytek zápasu se hrál v jejich režii. Ve třetí třetině zužitkovali speciální pravidla Ligy mistrů a v přesilové hře otočili vývoj utkání. Pardubice tak nakonec podlehly Belfastu 2:3.

Nyní se Dynamo vrací na extraligovou scénu, kde se mu daří. Má na kontě čtyři vítězné zápasy v řadě a v tabulce je stále první, momentálně s náskokem 1 bodu na druhý Litvínov. Naposledy se pardubičtí hokejisté představili v neděli v Karlových Varech. Na ledě Energie podali dobrý výkon a zvítězili 3:0.

Dalším soupeřem týmu Václava Varadi bude Třinec, loňský přemožitel Dynama v semifinále play-off a úřadující mistr ligy. Právě kouč Dynama se vůbec poprvé na střídačce postaví proti svému bývalému klubu. S Oceláři vyhrál tři tituly za sebou v roli trenéra, v roce 2011 také v roli hráče. Proti Třinci nastoupí Dynamo méně než 48 hodin po startu utkání v Belfastu.

„Moc času na oddych není, ale ze zámoří jsem zvyklý i na dva zápasy ve dvou dnech. Víme, že to v Belfastu nebylo ono, musíme to hodit za hlavu a připravit se na pátek,“ říká před duelem s Oceláři útočník Martin Kaut.

Třinec má v posledních zápasech také velmi dobrou formu. V extralize si připsal tři výhry v řadě, vstřelil v nich 11 branek a inkasoval pouze třikrát. V posledním z těchto tří utkání uspěli Oceláři v Českých Budějovicích po nájezdech. V tabulce je na pátém místě.

Také třinečtí hokejisté odehráli v týdnu zápas Ligy mistrů. Oceláři rovněž ve středu přivítali na domácím ledě dánský Aalborg a také na evropské scéně uspěli, zvítězili 4:0.

Zápas Dynama s Třincem slibuje atraktivní podívanou. Dva týmy s dobrou formou, velkými ambicemi a kvalitními hráči se v enteria areně utkají už v pátek 20. října od 18:00.

Informace k utkání

Utkání na ledě enteria areny startuje v 18:00, stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Prodej vstupenek probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.

Při zbývajících říjnových domácích zápasech nemusí fungovat platební terminály u stánků s občerstvením! Buďte prosím na tuto situaci připraveni a případně s sebou mějte také hotovost. Od listopadu dojde ke změně dodavatele cateringových služeb. Přinést má zkvalitnění služeb a rozšíření sortimentu.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete do pátečních 12:00 ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.

V prodeji je sedmé vydání Magazínu Dynamo! Najdete v něm velký rozhovor s novým trenérem Dynama Václavem Varaďou, ohlédnutí za nejen hokejovým příběhem Daniela Rákose a mnohem více. Magazín Dynamo zakoupíte ve fanshopu za 98 korun.

Betano Betbuilder

Doporučení Jakuba Vilikuse, bookmakera Betana: "Dynamo zatím doma vyhrálo všechny zápasy minimálně o dva góly. Robert Kousal se bodově prosadil v posledních 3 utkání a věřím, že se prosadí i tentokrát, tudíž doporučuji sázku na Pardubice v handicapu -1,5 a to, že Robert Kousal získá kanadský bod v kurzu 3.05."

Vsadit si můžete ZDE.