09.01.2024
Redakce

PREVIEW: Podruhé v řadě s Kometou, tentokrát venku

Podruhé v řadě se Dynamo utká s brněnskou Kometou. Poslední vzájemné měření sil proběhlo v neděli, kdy se z Pardubic vracela šťastnější Kometa, která si domů odvezla výhru 4:3 po prodloužení. Dokáže Dynamo vrátit soupeři porážku a vyhoupnout se zpět na čelo extraligové tabulky? Utkání v Brně startuje ve středu 10. ledna od 18:00.

Dynamo první zápas s Kometou nejlépe. Už ve 13. minutě šlo Brno do dvoubrankového vedení, když se trefili Kristián Pospíšil a expardubický Tomáš Marcinko. Druhá třetina však přinesla zlepšený výkon a také vyrovnání. O to se postarali Patrik Poulíček a Lukáš Sedlák. Ve třetí části si vzala Kometa vedení zpět, Dynamo ale opět dokázalo srovnat, tentokrát zásluhou Jana Mandáta. V prodloužení svěřenci Václava Varadi nevyužili přesilovou hru a tak rozhodla Kometa. Pospíšilova střela propadla Kloučovi a doklouzala se až za brankovou čáru.

„Gratuluji soupeři k vítězství. Začátek nebyl podle našich představ, Kometa odskočila o dva góly. Ve druhé třetině jsme i díky přesilovce zaslouženě srovnali. Ve třetí třetině jsme byli lepší než v té první, ale Kometa dala třetí gól a my zase těžce vyrovnávali. Jejich golman podal velmi dobrý výkon. Měli jsme rozhodnout v přesilovce 4 na 3, což se nestalo, a tak rozhodl soupeř a bere bod navíc,“ hodnotil zápas asistent trenéra Aleš Krátoška.


Už ve středu 10. ledna čeká oba soupeře odveta. Utkání na ledě brněnské Winning Group Arény startuje v 18:00.

Dynamu bude v zápase chybět Tomáš Dvořák. Osmadvacetiletý obránce dostal od disciplinární komise trest na dva zápasy za nedovolený zákrok ve druhé třetině nedělního zápasu. Poprvé v rámci pardubického angažmá tak vynechá Tomáš Dvořák ligový zápas.

Kometa se vítězstvím v Pardubicích posunula na osmé místo tabulky a opět ukázala, že na favority umí. Proti nejlepší trojce týmů extraligové tabulky má v letošní sezóně bilanci čtyř výher a čtyř porážek.

V Pardubicích se v brance Brna představil osmnáctiletý Jan Kavan, pro kterého šlo o čtvrtý extraligový start. V utkání kryl 38 střel pardubických hokejistů.

„Pardubice jsou velmi dobrý tým a nebylo to vůbec lehké utkání. Musím poděkovat i trenérům za důvěru. Snažil jsem se připravit na utkání co nejlépe, s trenéry jsme se dívali na video, rozebírali jejich hráče, taková standardní příprava, kterou děláme pokaždé," popsal pro brněnský web přípravu na zápas s Dynamem mladý brankář.