13.01.2024
Redakce

PREVIEW: Po vítězném derby souboj s posledním. Do Pardubic dorazí Mladá Boleslav

Euforie z pátečního vítězství ve Východočeském derby přetrvává, Dynamo ale musí znovu nastartovat své motory, protože už v neděli 14. ledna přijede do Pardubic poslední Mladá Boleslav. Přijďte do enteria areny tým podpořit a dohnat ho k 26. výhře v letošním ročníku! Úvodní buly je naplánované na 17:00.

Svěřenci Václava Varadi budou do nedělního utkání vstupovat s velkým úsměvem na tváři. V pátek se jim totiž podařilo vyloupit Hradec Králové a odnést si i ze třetího derby v této sezoně všechny tři body. Ve výhře 3:2 sehrála klíčovou roli týmová bojovnost a skvělé výkony Romana Willa či dvoubodového Mateje Pauloviče, který v duelu zapsal svůj 100. a 101. bod v extralize v dresu Dynama.

„Myslím si, že zápas byl hodný parametrům play off. Jsme rádi, že jsme to urvali. Tohle derby je dost možná největší v České republice a pro tým i pro fanoušky hodně znamená,“ uvedl Roman Will. „Odehráli jsme skvělý mač. Stalo se tam spoustu věcí, které fanoušek možná ani v té rychlosti nepostřehne. Beci přede mnou několikrát zablokovali hokejku na poslední chvíli, vždycky jsme byli na správném místě, samozřejmě při nás stálo i štěstí, ale my mu šli naproti. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě,“ dodal.

V Hradci bodovali mimo jiné také dva nejproduktivnější hráči Pardubic, Lukáš Sedlák a Lukáš Radil. Oba dosud nasbírali shodně 30 bodů. Zároveň se prosadil Martin Kaut, který skóroval ve všech střetnutích s Mountfieldem v této sezoně. „Jestli dám gól i příště v Pardubicích, tak mě můžete nazývat specialistou, ale zatím ještě ne,“ vtipkoval čtyřiadvacetiletý rodák z Brna. Východočeši stále dýchají na paty první Spartě, na niž ztrácejí pouhý jeden bod. Oproti Pražanům ale mají výhodu dvou utkání k dobru.

Mladá Boleslav se letos velmi trápí a její situaci se má pokusit napravit bývalý trenér Dynama Richard Král, který posílil středočeský celek v listopadu loňského roku. Po 35 kolech obývají Bruslaři 14. příčku tabulky a na 13. Kladno ztrácejí dva body. Rytíři však odehráli pouze 33 zápasů. Právě s výběrem Otakara Vejvody se ale boleslavští hokejisté utkali v přímém souboji v pátek a v domácím prostředí zvítězili 4:3 na nájezdy.

„Skvělá atmosféra a výborní diváci. Hráči podali maximální výkon. Byli jsme o fous lepší, ale neproměnili jsme naše šance. Za body jsme rádi a pokračujeme dál. Kladno má dva zápasy k dobru, my ale nic nevzdáváme a bojujeme dál až do konce,“ hodnotil bitvu bývalý hráč a trenér Pardubic a současný kouč Mladé Boleslavi David Havíř.

Poslední duel Dynama s Bruslaři skončil 3:1 pro muže Václava Varadi. Dorazte v neděli do enteria areny a pomozte hráčům vybojovat další extraligovou výhru. Zápas začíná v 17 hodin odpoledne.