11.02.2024
Redakce

PREVIEW: Po reprezentační přestávce jedeme do Plzně

Reprezentační přestávka je u konce a to znamená, že se vrací extraliga! V rámci 45. kola zavítá Dynamo na led jedenácté Plzně. Odvezou si svěřenci Marka Zadiny ze západu Čech tři body a vrátí se na vítěznou vlnu? Utkání startuje už v pondělí 12. února od 17:30.

Dynamo reprezentovali v dresu českého národního týmu obránci Jan Košťálek, Libor Hájek a útočník Lukáš Radil. Hájek naskočil do všech tří zápasů švédských Beijer Hockey Games, Košťálek s Radilem se představili ve dvou utkáních. Své zastoupení měl na akci také pondělní soupeř Dynama. Z Plzeňského týmu oblékl reprezentační dres obránce Petr Zámorský.

Reprezentační přestávka je však u konce a pardubické hokejisty čeká posledních devět zápasů základní části Tipsport extraligy. Jako první si budou muset poradit s Plzní. Na ledě jedenáctého celku tabulky budou chtít dát zapomenout na porážky se Spartou a Olomoucí.

„Je náročný program, což nás trošku doběhlo. Máme i nějaké marody, takže pauzu, která teď následuje, využijeme co nejlépe a vrátíme se do toho zase zpátky," říkal po posledním extraligovém utkání asistent trenéra Vít Černohous.

Právě z týmu Plzně přibyli před koncem přestupového termínu brankář Dominik Pavlát a obránce Michal Houdek. Opačným směrem putovali Milan Klouček a Martin Bučko, který už se v plzeňském dresu dokázal gólově prosadit. V kádru Plzně působí také pardubický odchovanec Ondřej Matýs.

Premiéru v brance Dynama už má za sebou také Dominik Pavlát. Ten se na ledě Olomouce rozhodně nenudil. Kryl 26 střel Hanáků, porážce 1:2 však zabránit nedokázal.

Zvládne se Dynamo oklepat z dvou porážek a znovu se dostat na vítěznou vlnu? Zápas v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně startuje už v pondělí 12. února od 17:30.