19.04.2024
Redakce

PREVIEW: Finále se stěhuje do Třince

Finálová série Play off Tipsport extraligy se přesouvá na východ republiky. V Třinci se v sobotu a v neděli odehrají další dva finálové zápasy. Týmy půjdou do třetího klání za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy.

Do finálové série vstoupili lépe Oceláři, kteří v Pardubicích zvládli první zápas a vyhráli těsně 2:1. O den později Dynamo odpovědělo, po většinu zápasu diktovalo tempo hry a po výhře 6:3 srovnalo stav série. Nyní se finále stěhuje na led soupeře.

„Budou to stejně těžké a napínavé zápasy, jako ty dva domácí. Nedá se očekávat nic jiného než tuhý boj a další vyrovnaný zápas plný emocí a tvrdých střetů,“ říká Patrik Poulíček před odjezdem do Třince.

Dynamo bude chtít ve Werk Aréně navázat na výkon ze druhého utkání. Svěřenci Marka Zadiny v něm i díky dvěma využitým přesilovkám vstřelili šest gólů.

„Musíme pokračovat dál v tom, co jsme nastavili ve druhém zápase, ještě se vyvarovat zbytečných faulů a unášení se emocemi v důležitých momentech zápasu. Musíme být celých 60 minut hlavou v zápase a nenechat se odvádět provokacemi nebo spornými momenty, které zápas přináší,“ má jasno pardubický útočník.

Finálová série dosud přinesla vyhecované zápasy, o vzájemné potyčky nebyla v obou duelech nouze.

„Každý do toho jde na sto procent. Ty provokace a tvrdé souboje k tomu patří a myslím, že se na ně každý těší. Rozhodně nejsme ti, kdo by si nechal něco líbit. Když na sebe narazí dva týmy, potkávají se takhle často v těch zápasech, vytvoří se nějaké dvojičky a hráči na sebe víc reagují. Má to větší emoční spád a zápas větší náboj. Patří to k play off a víc nás to vtahuje do zápasu,“ myslí si Patrik Poulíček.

Pardubice ve druhém zápase zvýšily tlak do branky, což je podle Pouly v dnešním hokeji velmi důležitý faktor.

„Spoustu zápasů rozhodují góly v předbrankovém prostoru, kdy jde nějaká střela od obránce a hráči se snaží tečovat, dorážet a dostat se k odraženým pukům. Týmy si ten prostor a slot, odkud jsou nejnebezpečnější šance, hlídají. Spousta puků chodí kolem mantinelů a následně se dostávají před branku od modré čáry. My se do těch prostorů musíme dostávat, clonit a dorážet, abychom dostali co nejvíc puků do sítě.“

Třetí zápas série se v Třinci odehraje v sobotu 20. dubna od 17 hodin. O den později začne ve stejný čas čtvrtý duel.