30.09.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo zavítá na led Liberce

Náročný týden, v němž se Dynamo dosud utkalo s Vítkovicemi a Plzní, uzavře nedělní venkovní duel s Libercem v Home Credit aréně, kde se Pardubice pokusí vybojovat čtvrtou výhru v řadě. Zápas s Bílými tygry odstartuje v 16 hodin a bude odvysílaný na kanále O2 TV Sport.

Svěřenci Václava Varadi vstoupili do letošního extraligového ročníku velmi dobře. V dosavadních šesti odehraných utkáních nasbírali pardubičtí hokejisté celkem 16 bodů, přičemž jediná bodová ztráta přišla v úmorné bitvě na Spartě, kde zvítězili domácí po samostatných nájezdech.

Od této porážky Dynamo vyzvalo Olomouc, zamířilo na led Vítkovic a přivítalo také Plzeň. Všechny tři zápasy ovládly Pardubice s hokejovou grácií, když zvítězily postupně 3:1, 7:3 a 4:1.

„Věřím, že jsme na ně vletěli, měli jsme více ze hry, spoustu šancí a dali jenom jeden gól. V globálu náš výkon byl v celém zápase dobrý, drželi jsme Plzeň na minimu střel a takových těch gólových příležitostí,“ uvedl po klání s Indiány trenér Václav Varaďa.

Skvělou fazónu prožívá Lukáš Radil, jenž je momentálně s 10 body (8+2) nejproduktivnějším hráčem celé Tipsport extraligy. V souboji s Plzní skóroval třiatřicetiletý rodák z Čáslavi dvakrát, a v Ostravě zapsal dokonce hattrick. Na výkony z posledních dvou utkání tedy bude jistě chtít navázat také v Liberci a odpoutat se tak od svého pronásledovatele Michala Řepíka ze Sparty, který dosud zaznamenal stejně tak 10 bodů (6+4).

Bílí tygři mají po šesti kolech bilanci dvou výher a čtyř porážek. Obě vítězství vybojoval tým Filipa Pešána právě na domácí půdě a v obou případech rozhodovala pouze jedna branka. V úvodním extraligovém zápase Liberec porazil Mladou Boleslav 4:3 a v pátém kole si poradil také s posledním Kladnem, které překonal 3:2. V posledním utkání v Karlových Varech utrpěli Severočeši porážku 2:5.

Nejnebezpečnějšími hráči Bílých tygrů jsou útočníci první formace Tomáš Filippi a Oscar Flynn, jež mají shodně po šesti bodech (2+4). Ohrozit ale umí také kanadský obránce T.J. Melancon, který prozatím zapsal tři body a trefil se mimo jiné i v předchozím klání s Energií.