25.01.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo zahájí poslední čtvrtinu soutěže v Litvínově

Pardubičtí hokejisté zahájí poslední čtvrtinu základní části Tipsport extraligy na ledě Litvínova, společně se dvěma dohrávkami je čeká ještě 15 zápasů do konce dlouhodobé části soutěže. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky může Dynamo přidat osmou ligovou výhru v řadě, vítěznou šňůru na stadionech soupeřů pak může prodloužit na 9 utkání. Zápas 40. kola začíná v Litvínově v pátek 26. ledna od 17:30.

Pardubický tým je na vítězné vlně. Vyhrál sedm zápasů v řadě a v čele extraligové tabulky má pětibodový náskok na druhou Spartu, k tomu dva zápasy k dobru. Dynamo v úterý uspělo na ledě Českých Budějovic, kde ve třetí třetině otočilo skóre a odvezlo si všechny tři body.

„Posledních 12-13 minut jsme hráli velmi dobře systémově. Soupeře jsme nepouštěli k nám do pásma a zvládli jsme to. Tady je to vždy hodně těžké a my získali 3 body," říkal po utkání trenér Marek Zadina.

Ve velmi dobré formě hraje Lukáš Sedlák. Pardubický kapitán na jihu Čech bodoval už v jedenáctém utkání v řadě, jeho bodová série je v této sezoně nejdelší mezi všemi extraligovými hráči. Pošesté v řadě pak v Budějovicích bodoval také Martin Kaut.

Litvínov se nadále drží v popředí extraligové tabulky, aktuálně je na čtvrté pozici. Chemici v posledních zápasech střídali úspěchy se ztrátami bodů. V minulém utkání Verva porazila na domácím ledě Olomouc 4:1.

Nejproduktivnějšími hráči Litvínova jsou bratři Kašové. Ondřej nasbíral v sedmatřiceti zápasech 39 bodů, David ve stejné porci utkání 33 bodů. Oba mají shodně 22 asistencí, liší se počtem vstřelených branek.

Do konce ledna je v Litvínově na hostování útočník Dynama Tomáš Urban. V dosavadních 15 zápasech vstřelil 1 gól (právě ve vzájemném utkání s Pardubicemi) a na 5 přihrál.

Ve vzájemných zápasech byli zatím úspěšnější Chemici. V prvním kole sezony sice uspělo Dynamo, ale Verva poté zvítězila na domácí půdě a ve třetím vzájemném zápase vyloupila také enteria arenu. Zvládnou Pardubice zápas na ZS Ivana Hlinky a přivezou z Litvínova tři body?

Utkání 40. kola Tipsport extraligy začíná v Litvínově v pátek 26. listopadu v 17:30.