19.02.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo vyzve Energii

Enteria arenu čeká další domácí zápas Dynama! Už ve středu 21. února přijede do Pardubic tým Karlových Varů, který prohrál šest z posledních sedmi zápasů. Dynamo naopak půjde do zápasu se třemi výhrami v řadě, přičemž při té poslední deklasovalo Liberec 7:1. Přidají svěřenci Marka Zadiny čtvrté vítězství v řadě? Zápas začíná ve středu 21. února od 18:00.

Do utkání půjdou pardubičtí hokejisté v dobré náladě. Proti Liberci si v posledním zápase s chutí zastříleli a pátému týmu tabulky nasázeli sedm branek. „Těší mě, že jsme v zápase neměli žádný výpadek, všechy tři třetiny byly podobné. Musím hráče ocenit, že hráli celých šedesát minut, plnili přesně to, co jsme si řekli. Odehráli jsme to velice dobře i defenzivně. Z naší strany opravdu velice dobře odehraný zápas," hodnotil po zápase hlavní trenér Marek Zadina.

Do utkání zasáhl i kapitán Lukáš Sedlák, který se vrátil po zranění a ihned ukázal, jak důležitou součástí týmu je. V čase 7:49 vstřelil druhou branku Dynama a položil tak základní kámen pardubické střelnice. Kromě kapitána se dvakrát prosadili Ondřej Vála a Robert Říčka, po jedné brance přidali Robert Kousal a Patrik Poulíček.


Poprvé na domácím ledě se v brance objevil Dominik Pavlát. Při své první výhře v dresu Dynama předvedl 26 úspěšných zákroků.

Karlovy Vary odehráli svůj předposlední zápas pod širým nebem. V německém Klingenthalu se v rámci Hockey Outdoor Triple utkali karlovarští hokejisté v západočeském derby s Plzní, která zápas ovládla 5:2. „Nádherný, krásný zážitek, neuvěřitelná atmosféra. Bylo to ještě lepší, než jsme si to představovali. Bohužel, ten výsledek a naše hra…," komentoval zápas pro karlovarský web útočník Jiří Černoch.

Poslední zápas pak odehrála Energie na domácím ledě proti Hradci Králové a tentokrát nevstřelila ani gól. Hradec v utkání zvítězil 3:0 a Karlovy Vary tak pojedou do Pardubic se šesti porážkami z posledních sedmi zápasů. Podaří se Dynamu proti trápícímu se soupeři natáhnout vítěznou sérii na čtyři utkání v řadě? Zápas na ledě enteria areny začíná ve středu 21. února od 18:00.