12.10.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo ve speciálním utkání vyzve Mladou Boleslav

Pardubičtí hokejisté se po úterním utkání Ligy mistrů v Ženevě a historickém postupu do play-off této soutěže vrací na pole extraligy. V pátek 13. října přivítá Dynamo od 18 hodin na domácím ledě Mladou Boleslav. Ještě před úvodním buly proběhne v 17:45 slavnostní ceremoniál v rámci třetího ročníku projektu Dynamo děkuje.

Dynamo je víc než hokej, má velkou fanouškovskou základnu a tím také velkou společenskou odpovědnost. Proto chce být vzorem svým příznivcům a pořádá už třetí ročník akce Dynamo děkuje.

Klub před zápasem ocení 8 hrdinů, kteří zachraňují lidské životy nebo pomáhají udělat prostor kolem nás lepším místem pro život.

Slavnostní ceremoniál začne v 17:45, proto prosíme, přijďte na zápas s dostatečným předstihem. Programu je uzpůsobena celá režie utkání. Úvodní buly zápasu potom padne v 18:00.


Svěřenci Václava Varadi si v rámci náročného programu v úterý „odskočili“ k pátému utkání základní části Ligy mistrů do Ženevy. S místním týmem Servette vybojovalo Dynamo bod po prohře 2:3 v prodloužení. Právě tento bod se nakonec stal klíčovým. Potvrdil, že Pardubice si poprvé v historii klubu zahrají play-off hokejové Ligy mistrů!

Po historickém postupu se Dynamo vrací do extraligového kolotoče. Po vítězném uplynulém víkendu, kdy pardubičtí hokejisté porazili Kometu Brno (5:3) a v prvním derby sezony Hradec Králové (4:2), je Dynamo stále v čele tabulky nejvyšší soutěže.

„V kabině panuje spokojenost, ale spíš tam je strašně velké soustředění na další a další zápasy a práci s detaily. Vítězství povzbuzuje, ale každý se kouká na věci, které má dělat v dalším zápase,“ říká o dobrém vstupu do sezony obránce Martin Bučko.


Mladá Boleslav nebyla v posledních zápasech v ideální formě. Bruslaři prohráli čtyři utkání v řadě, naposledy nestačili v neděli na Kladno, které se postupně zvedá. Tým z města automobilů podlehl Rytířům těsně 3:4. Boleslav sice dokázala dohnat dvoubrankové manko, ale Kladno dvě minuty před koncem rozhodlo o výhře za tři body.

„Když jsme se ze stavu 1:3 vrátili do zápasu, tak jsem si říkal, že máme šanci bodovat. Bohužel jsme ale ten zápas opět ztratili v závěrečných minutách. Samozřejmě je vidět, že někteří hráči jsou z toho trochu nervózní nebo něco. Bude těžké se do toho vrátit, není jiná cesta, než věřit tomu, co děláme. Musíme do hry dostat ty věci, které děláme na tréninku. Pak věřím, že se to ukáže i na výsledku. Herní pasáže tam nejsou špatné, ale výsledkově ztrácíme,“ říkal trenér Mladé Boleslavi Jiří Kalous po posledním utkání.

Na stadionech soupeřů se Bruslařům zatím nedaří, ze čtyř zápasů vyválčili venku 2 body. V tabulce je Mladá Boleslav na 11. místě se ziskem 8 bodů a náskokem jediného bodu na třináctou Plzeň a poslední Vítkovice.

Bookmakera Betana Jakub Vilikus věří, že Pardubice zápas zvládnou a vyhrají. Doporučuje sázku na výhru Pardubic i v první třetině a to, že se v zápase prosadí i nejlepší střelec ligy Lukáš Radil. Na tuto sázku najdete u Betana kurz 4,40 díky speciálnímu Bet Builderu, který vám umožní kombinovat tipy z jednoho zápasu na stejném tiketu. Vsadit si můžete ZDE.

Informace k utkání

Utkání na ledě enteria areny startuje v 18:00, ceremoniál projektu Dynamo děkuje začíná v 17:45, přijďte do enteria areny s předstihem! Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete do pátečních 12:00 ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.

V prodeji je sedmé vydání Magazínu Dynamo! Najdete v něm velký rozhovor s novým trenérem Dynama Václavem Varaďou, ohlédnutí za nejen hokejovým příběhem Daniela Rákose a mnohem více. Magazín Dynamo zakoupíte ve fanshopu za 98 korun.