03.02.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo v neděli čeká Olomouc

Po třech domácích utkáních v řadě se hokejisté Dynama vydají opět na venkovní kluziště. Tentokrát do Olomouce. Utkání startuje v neděli 4. února od 17:00. Podaří se svěřencům Marka Zadiny návrat na vítěznou vlnu?

Dynamo po deseti výhrách v řadě narazilo. V oslabené sestavě nestačilo na Spartu, které na domácím ledě podlehlo 1:3. „Bohužel dneska rozhodly speciální týmy, dostali jsme tři góly v oslabení a my jsme si naopak početními výhodami příliš nepomohli, což trochu určilo ráz toho utkání. Ve hře 5 na 5 kluci makali, dobře bruslili, dohrávali situace 1 na 1, tlačili se, to co jsme po nich chtěli. Myslím, že jim nemůžu nic vytknout, odehráli další dobrý zápas, ale dneska jsme si nepomohli přesilovkou a to podle mě zápas rozhodlo," komentoval zápas hlavní trenér Marek Zadina.

Sparta vstřelila všechny tři své branky v přesilové hře. V početní výhodě se prosadilo také Dynamo, jedinou pardubickou branku vstřelil v 5. minutě Patrik Poulíček.


První utkání v pardubických barvách odehrál obránce Michal Houdek, který do Dynama přišel těsně před uzávěrkou přestupů na konci ledna. „Musím nejdříve zmínit fanoušky, kteří vytvořili skvělou atmosféru a jejich podpora byla cítit. Mrzí mě, že jsme premiéru nedotáhli do vítězného konce,“ říkal po premiéře.

Už v neděli čeká na pardubické hokejisty další výzva, tentokrát v Olomouci, která táhne šňůru tří výher v řadě.

Moru bodově táhne mladý útočník Jakub Navrátil, který je se 33 body sedmnáctým nejproduktivnějším hráčem extraligy. Celkově patří Olomouci deváté místo v tabulce, když ve 43 zápasech získala 60 bodů.

Všechny tři dosavadní vzájemné zápasy skončily pardubickou výhrou, bude se Dynamo radovat i počtvrté? Utkání startuje v 17:00