29.12.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo se v semifinále Spengler cupu postaví proti výběru Kanady

Pardubice si prvenstvím ve skupinové fázi Spengler cupu zajistily přímý postup do semifinále. V souboji o účast ve finále narazí v sobotu 30. prosince ve 20:15 na výběr Kanady.

Pardubice mají za sebou na legendárním turnaji v Davosu dva zápasy ve skupině, tu ovládly se ziskem pěti bodů a skórem 5:3. Tímto prvenstvím, po výhrách nad švýcarskou Ambri-Piottou a finskou KalPou, si hráči Dynama zajistili další den volna a v náročném programu budou mít oproti semifinálovému soupeři o jeden odehraný zápas méně.

„Dnes to byl strašně těžký zápas. My i KalPa jsme hráli velmi dobře, byl to zápas nahoru dolů. Chvíli jsme tlačili my, chvíli soupeř. Myslím, že rozhodlo, že jsme ubránili oslabení. Měli jsme jich až moc, toho se musíme vyvarovat. Naši kluci to chtěli víc, o gól jsme byli lepší a dotáhli jsme to do vítězného konce,“ mohl být spokojen po výhře 2:1 nad KalPou asistent trenéra Dynama Marek Zadina.

Kanada se skupině utkala s domácím Davosem a švédskou Frölundou. Zámořský tým začal turnaj 26. prosince soubojem s Frölundou, ten mu vyšel na výbornou a zvítězil s čistým kontem v zádech 4:0. Po dnu volna nastoupila proti pořadateli turnaje, Davosu. Přestože vedla už 3:1, zápas nedovedla do konečné výhry a domácímu týmu podlehla těsně 3:4.

Ve čtvrtfinále Kanada porazila finskou KalPu 6:3 a zajistila si tak účast mezi nejlepší čtyřkou.

Kanada má jen ty nejvyšší ambice, vždy chce uspět a zvednout pohár. Minulý rok vypadla velmi brzy, nyní ji při reparátu čeká Dynamo.

Souboj o finále mezi Dynamem a Kanadou začíná v Eisstadionu v Davosu v sobotu 30. prosince ve 20:15. Semifinále prestižního turnaje odvysílá v přímém přenosu ČT sport.

Generálním partnerem Dynama na Spengler Cupu je D+D Elektromont.