04.11.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo se představí ve Vítkovicích

Druhý venkovní zápas v řadě. Dynamo se po triumfu v Olomouci už v sobotu přesunulo do Ostravy, kde už v neděli 5. listopadu nastoupí proti domácím Vítkovicím. Podaří se Dynamu natáhnout proti trápícímu se soupeři vítěznou šňůru? Utkání startuje v 17:00 a živě ho můžete sledovat na ČT Sport.

Dynamo táhne už čtyřzápasovou šňůru výher. Naposledy se radovalo na ledě Olomouce, odkud si odvezlo všechny tři body za výhru 5:1.

Největší podíl na ní měl obránce Ondřej Vála. Ten zapsal v utkání svůj premiérový extraligový hattrick, když se postupně prosadil v 11., 43. a 57. minutě. „Mám v Dynamu úplně jinou roli, ale je to příjemné, kluci v kabině z toho mají možná ještě větší radost než já. Naposledy jsem nastřílel hattrick v šestnácti letech v juniorce, trenéři mě dali do útoku a já dal čtyři góly,“ říkal po zápase pětadvacetiletý obránce. Kromě něj se v zápase prosadili také Lukáš Sedlák a Martin Kaut.


„Myslím si, že k vidění bylo bojovné utkání. Inkasovaný gól s námi na začátku maličko zacloumal, ale hráči byli trpěliví, plnili to, co jsme si před zápasem řekli a díky tomu se nám podařilo utkání otočit. Zlom bych viděl v momentě, kdy jsme odskočili na 3:1. Řekl bych, že tým hrál od 1. do 60. minuty skvěle. Jsme rádi za tři body, které nás stály hodně sil, a nepřeceňujeme konečný výsledek 5:1, protože bych řekl, že to byl vyrovnaný duel,“ hodnotil utkání hlavní trenér Václav Varaďa.

Nyní jeho svěřence čeká zápas na ledě Vítkovic. Těm se v letošní sezóně nedaří. S ambiciózním kádrem se nachází až na předposledním třináctém místě tabulky. V poslední době navíc trápí ostravský celek marodka. „Mimo sestavu jsou pro zranění obránci Jakub Stehlík, Yohann Auvitu a Mário Grman kvůli nemoci. Z útočníků chybí pro zranění Jakub Kotala, Roman Půček a Valentin Claireaux a nemocný Patrik Zdráhal," stojí na webu Vítkovic.

Poradí si Dynamo s oslabeným soupeřem? Utkání startuje už v neděli 5.11. v 17:00. Živě ho můžete sledovat na ČT Sport.