16.11.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo míří do Plzně

Po reprezentační pauze se znovu rozjíždí také Tipsport extraliga. Hokejisté Pardubic se v pátek 17. listopadu představí na ledě Plzně. Dynamo bude chtít prodloužit vítěznou sérii, v nejvyšší soutěži vyhrálo čtyřikrát v řadě, ve středu navíc zvítězilo v prvním osmifinále Ligy mistrů v Tampere. Zápas v Plzni začíná v pátek 17. listopadu v 16:30.

Pardubičtí hokejisté se vezou na vítězné vlně. Naposledy prohráli na konci října v Litvínově. Od té doby vyhráli čtyři extraligové zápasy v řadě, postupně porazili Kladno, pražskou Spartu, Olomouc a před reprezentační pauzou také Vítkovice. Dynamo je na prvním místě tabulky, na druhý Litvínov má aktuálně náskok sedmi bodů.

Po reprezentační pauze naskočilo Dynamo nejprve do evropské soutěže. V rámci osmifinále Ligy mistrů zavítalo do Tampere, kde se v prvním zápase postavilo místnímu týmu Ilves. V nejmodernější hale Evropy, Nokia Areně, podali pardubičtí hokejisté výborný výkon. Vedení se jako první sice ujali Rysi, ale Lukáš Radil vyrovnal ještě před koncem první třetiny. Druhá dvacetiminutovka patřila Dynamu, Tomáš Zohorna překlopil skóre na stranu svého týmu a Lukáš Radil svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Ve třetí třetině si Pardubice vedení zkušeně pohlídaly a domů se vrátily s vítězstvím. Do odvety, která se v enteria areně odehraje v úterý 21. listopadu, tak půjdou s dvoubrankovým náskokem.

Lukáš Radil s 12 přesnými zásahy stále vládne extraligovým střelcům, v tabulce produktivity je na 2. místě. Peter Čerešňák je čtvrtým nejproduktivnějším obráncem soutěže.

Plzni nevyšel úvod letošní sezony, z prvních sedmi zápasů vyhrála pouze jednou. Poté se Západočeši přece jenom začali zvedat a v tabulce jim momentálně patří jedenáctá příčka.

Před reprezentační pauzou Škodovka neměla optimální formu, v posledních třech zápasech získala pouze bod ze západočeského derby s Karlovými Vary, jinak nestačila na České Budějovice a Spartu Praha.

Bodově zatím Plzeň táhnou útočník Jakub Lev a obránce Adrián Holešinský, oba mají na kontě shodně 13 kanadských bodů.

V brankovišti se rovnoměrně střídají Dominik Pavlát se Samuelem Hlavajem, oba gólmani odchytali 9 zápasů.

Zápas 19. kola Tipsport extraligy začíná v Plzni v pátek 17. listopadu v 16:30. Sledovat jej můžete na O2TV Sport.