21.10.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo jede do Českých Budějovic

Dvanáct zápasů, třicet jedna získaných bodů - taková je dosavadní bilance Dynama v letošním ročníku extraligy. Přidat šestou výhru v řadě a celkově jedenáctou v sezóně teď budou chtít svěřenci Václava Varadi na ledě Českých Budějovic. Utkání startuje v 17:00 a živě ho můžete sledovat na ČT Sport.

Dynamo si v minulém utkání upevnilo první příčku v tabulce, když dokázalo porazit úřadujícího mistra z Třince 4:3 po prodloužení.

Vyhrocený zápas rozhodl v nastaveném čase povedenou trefou do horního rohu třinecké branky Patrik Poulíček. Čtyřmi body pak zazářil Lukáš Radil, který se díky povedenému večeru dostal do čela ligové produktivity. Díky deseti gólům navíc vede také tabulku ligových střelců.

„Je těžké hrát proti soupeři, který hraje delší dobu pospolu a ví, co obnáší vyhrávat a zdolat všechny soupeře. My jsme moc rádi za dva body, které dnes k našemu výkonu, myslím, patřily. Byli jsme o chloupek lepší," hodnotil zápas pardubický trenér Václav Varaďa.


Českým Budějovicím se povedl vstup do letošního extraligového ročníku, když z úvodních sedmi zápasů odcházely sedmkrát vítězně. Následně však přišla série pěti porážek v řadě. Motor postupně nestačil na Liberec, Litvínov, Karlovy Vary, Třinec a naposledy Kladno.

Svěřencům trenéra Ladislava Čiháka se nedaří zlomit vyrovnané zápasy ve svůj prospěch. Hned čtyřikrát z posledních pěti zápasů totiž prohrály České Budějovice v prodloužení, nebo samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je se ziskem devíti bodů útočník Adam Kubík. Daří se také brankáři Dominiku Hrachovinovi, který inkasuje v průměru 2,29 branky na zápas a úspěšnost zákroků drží téměř na 92%.

Utkání na ledě českobudějovické Budvar Arény startuje v neděli 22.10. od 17:00. Živě ho můžete sledovat na ČT Sport.