19.09.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo čeká šlágr na Spartě

Netradičně už ve středu 20.9. se Dynamo představí na ledě pražské Sparty. Šlágr třetího kola začíná v O2 Aréně v 18:30. Dokáže Dynamo navázat na výhry nad Litvínovem a Kladnem a připíše si proti silné Spartě třetí výhru v řadě?

Už ve středu 20.9. se fanoušci dočkají jedno z nejsledovanějších extraligových zápasů. Dynamo totiž zamíří na led pražské Sparty. Souboj dvou favorizovaných týmů extraligy začíná v 18:30.

Pardubičtí hokejisté do něj budou vstupovat se ziskem šesti bodů po dvou odehraných kolech. Nejprve si poradili s Litvínovem, kterému nasázeli pět branek. Následně zapsali druhou výhru z ledu Kladna, ze kterého si po bojovném průběhu utkání přivezli výhru 3:1.

„To utkání bylo vyrovnané, tady v Kladně je malé hřiště a ten výsledek si musíte zasloužit. Kladno hraje agresivní hokej, tady musíte vyhrát každý osobní souboj, tlačit se před bránu, abyste toho soupeře zlomili, a to se nám povedlo," hodnotil utkání asistent trenéra Marek Zadina.


Nyní narazí Východočeši na pražskou Spartu. Ta zvládla úvodní utkání proti Českým Budějovicím, které na domácím ledě porazila 5:2. Následně si Pražané odvezli také dva body z Třince, který udolali 3:2 po samostatných nájezdech, ve kterých rozhodl povedenou kličkou po vzoru Nikity Kučerova útočník Pavel Kousal.

V předešlé sezóně si Dynamo ze sparťanského ledu odvezlo jednu výhru a jednu porážku. Jak tomu bude tentokrát?

„Už loni byly ty zápasy na Spartě svátky hokeje. Bylo to vyhecované, plné emocí. Myslím si, že to určitě bude mít parametry play off, už ty první dva letošní zápasy proti Litvínovu a Kladnu byly ve velkém tempu a hrál se velmi dobrý hokej," popisuje před středečním zápasem brankář Roman Will, který odchytal oba dva dosavadní zápasy Dynama v letošní extraligové sezóně. Inkasoval pouze dvakrát a úspěšnost zákroků si drží nad 95%.

Do O2 Arény dorazí tradičně také početná skupina pardubických fanoušků.

„Na atmosféru se hrozně těším. Loňské zápasy na Spartě byly neskutečné, rozložení v hledišti bylo tak padesát na padesát, dokonce mi i přišlo, že tam snad bylo více Pardubáků. Věřím, že lidé si to užijí a také, že to bude probíhat v rámci slušného fandění, kdy se fanoušci jdou podívat na dva velmi dobré týmy a my jim předvedeme skvělý hokej," věří Will.