26.09.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo bude o další body bojovat s Vítkovicemi

Hokejisté Dynama se v rámci 6. kola Tipsport extraligy utkají ve středu 27. září v Ostravě s Vítkovicemi. Pardubice budou chtít navázat na nedělní plný bodový zisk s Olomoucí. Vítkovice v dosavadních čtyřech zápasech zvítězily pouze jednou. Zápas v OSTRAVAR ARÉNĚ začíná v 17:30.

Pardubičtí hokejisté zažívají úspěšný vstup do extraligové sezony. V dosavadních pěti zápasech ještě ani jednou nezůstali bez bodu, čtyřikrát vyhráli a jediná prohra přišla před týdnem v ligovém šlágru na Spartě po nájezdech. V posledním zápase Dynamo na domácí půdě porazilo Olomouc 3:1.

„Tým si zápas odmakal, bylo to úporné, defenzivní boj. Olomouc to pro nás udělala těžké, abychom si vytvořili příležitosti hlavně v jejich pásmu. Jsme rádi za tři body,“ hodnotil nedělní skalp „kohoutů“ Václav Varaďa.

Nyní se jeho tým představí ve Vítkovicích. Semifinalista loňského ročníku nevstoupil do letošní sezony ideálně. V dosavadních čtyřech zápasech vyhrál pouze jednou. Další dva duely Vítkovic se ale prodlužovaly a bod navíc v obou případech získal soupeř.

V neděli se Vítkovice v moravskoslezském derby utkaly s mistrovským Třincem. Vítkovičtí ve Werk Areně celý zápas dotahovali, zdálo se, že dvoubrankové manko už bude nedostižné, ale v poslední minutě se svěřenci Miloše Holaně trefili v rozmezí 35 vteřin dvakrát a dovedli zápas do prodloužení. V něm byli sice úspěšnější Oceláři, ale Vítkovice budou moci jít do středečního zápasu po mohutném finiši povzbuzené.

„Musíme si dávat pozor na jejich přesilovky, které budou mít dobré. Chceme se prezentovat naším bojovným výkonem, je to kvalitní soupeř. Budeme bojovat a chceme získat body,“ říká na adresu soupeře útočník Jan Mandát.

Zápas pátého kola Tipsport extraligy začíná v OSTRAVAR ARÉNĚ v 17:30, v přímém přenosu jej odvysílá kanál O2 TV Sport.