16.01.2024
Redakce

PREVIEW: Dynamo Express vyráží na Spartu bojovat o první místo v tabulce!

Tipsport extraliga vyhlíží souboj dvou těžkých vah! Ve středu 17. ledna se v O2 areně odehraje třetí letošní české hokejové El Clásico, v přímém souboji o první místo vyzve Dynamo domácí Spartu. Zápas bude doprovázet výjimečná atmosféra, O2 arena hlásí vyprodáno a pardubický tým vyrazí podpořit speciálním Dynamo Expressem velké množství fanoušků. Extraligový šlágr začíná v O2 areně v 18:30.

Dynamo půjde do utkání na Spartě se třemi výhrami v řadě, pouze jedna z nich ovšem byla po základní hrací době, a to v derby v Hradci Králové. Ve zbylých dvou utkáních zvítězili pardubičtí hokejisté až v prodloužení, když soupeř v obou případech zvládl dohnat vedení Dynama. Nejprve to bylo v Brně a poté na domácím ledě s Mladou Boleslaví.

„Bohužel tu třetí třetinu se nepodařilo dotáhnout do konce. Za stavu 3:1 je potřeba, abychom si to pohlídali a neztratili žádný bod. To se nám nepovedlo, alespoň v prodloužení jsme získali druhý bod do tabulky,“ hodnotil utkání s Mladou Boleslaví asistent trenéra Marek Zadina.


Sparta má výbornou aktuální formu. Vyhrála posledních pět extraligových zápasů za tři body a v dlouhodobějším horizontu zvítězila v jedenácti z dvanácti případů. Také proto se Pražané posunuli na první místo extraligové tabulky.

Druhé Dynamo ztrácí na Spartu dva body, navíc má dva zápasy k dobru. V případě úspěchu v O2 areně by se Pardubice posunuly do čela extraligy a vytvořily by si dobrou pozici do dalších zápasů.

Pardubický tým má na kontě nejvíce vstřelených branek z extraligových týmů, konkrétně 134, Sparta je třetí se 118 góly.

Dynamo je rovněž nejlepším extraligovým týmem v přesilových hrách, úspěšnost činí 29,75 %. Naopak Sparta je nejlepším týmem nejvyšší soutěže v oslabení, ubrání 87,88 % přesilovek soupeřů. Právě speciální formace tak mohou v O2 areně rozhodovat.

Po 16 letech vyrazí na utkání do největší české areny speciální vlak z Pardubic. Dynamo Expressem odcestuje do stanice Praha-Libeň téměř 1300 fanoušků, další se do Prahy vydají po vlastní ose.


Extraligový šlágr mezi Spartou a Pardubicemi začíná v O2 areně ve středu, 17. ledna 2024, v 18:30.