19.09.2023
Redakce

PREVIEW: Dynamo B míří do Frýdku-Místku

Pardubický B-tým čeká třetí kolo Chance ligy, ve středu 20. září zajíždí na led Frýdku-Místku. Rysům se vstup do sezony nepovedl podle představ, po dvou zápasech mají na kontě jeden bod. Oba týmy tak budou bojovat o první výhru v sezoně. Zápas v Hale Polárka startuje v 17 hodin.

Hokejisté Dynama B měli zahájit sezonu ve středu 13. září na ledě Prostějova. Kvůli technickým potížím po bouři a přívalových deštích se ale v prvním kole odehrála pouze jedna třetina.

O první body tak nakonec rezerva bojovala až v sobotu 16. září v Chrudimi s Třebíčí. Stejně jako ve vzájemném zápase v přípravě, také tentokrát měli diváci možnost sledovat ofenzivní hokej, ve kterém padlo 8 branek v základní hrací době. 60 minut rozuzlení nepřineslo, zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů, ze kterých odešli šťastnější hráči Horácké Slavie. Béčko tak z prvního plnohodnotného zápasu získalo bod.

„Opticky jsme měli ze hry asi víc, myslím si, že jsme byli daleko aktivnějším týmem. Jak první, tak druhou třetinu jsme je přestříleli. Bohužel jsme udělali pár zbytečných chyb, za které nás soupeř potrestal,“ hodnotil zápas hlavní trenér Richard Král.

Frýdek-Místek nevstoupil do sezony podle svých představ. V prvním kole na domácím ledě prohrál se Sokolovem 3:4 po prodloužení. V sobotu poté Rysi narazili na Duklu Jihlava. V zápase se nejprve ujali vedení, poté ale Dukla skóre otočila a nakonec zvítězila 4:1. Právě k výkonu hráčů za nepříznivého stavu byl trenér Frýdku-Místku Martin Janeček značně kritický.

„Mrzí mě závěr, kdy klíčoví hráči místo toho, aby se semkli a zvedli nám ten prapor, tak tu třetinu odklouzali. Za to se doslova stydím a jsem zklamaný. Musíme jít jinou cestou, co se týče přístupu. V dnešním hokeji to není ztracené ani za nepříznivého stavu jedna tři,“ říkal po zápase s Duklou.

Souboj Dynama s Frýdkem-Místkem o první výhru v sezoně odstartuje v Hale Polárka ve středu 20. září od 17 hodin.